Εξιστόρηση της ελληνιστικής περιόδου στην Αυστραλία από ομογενή καθηγητή

Ο Έλληνας καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών, Άγγελος Χανιώτης, βρίσκεται στην Αυστραλία ως προσκεκλημένος του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Θα δώσει σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων σε πόλεις της χώρας θέματα της ειδικότητάς του, που άπτονται ιδίως της ελληνιστικής περιόδου και των χρόνων της ρωμαϊκής κατάκτησης της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι διαλέξεις του καθηγητή Χανιώτη θα δοθούν ως εξής, για τις επόμενες εβδομάδες:
Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, πάλι στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, δημόσια διάλεξη (με ελεύθερη είσοδο), με θέμα «Ελπίδα, Φόβος κι Ευγνωμοσύνη στα αρχαία Ιερά».

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Newcastle, δημόσια διάλεξη με ελεύθερη είσοδο, με θέμα «Απολιθωμένες φωνές, Απολιθωμένα Συναισθήματα».

Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, δημόσια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης (Melbourne University) με θέμα «Θεατρικότητα και ψευδαίσθηση στη δημόσια ζωή».

Την Τρίτη, 27 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, στο Χόμπαρτ, δημόσια διάλεξη με θέμα «Δεν υπάρχει τρόπος να κεράσεις ένα άγαλμα!».
Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στις 7 το βράδυ, ο καθηγητής κ. Χανιώτης θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Αδελαΐδας, με θέμα «Θεατρικότητα και ψευδαίσθηση στη δημόσια ζωή».

Την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, δημόσια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αυστραλίας, στο Περθ, με θέμα «Δεν υπάρχει τρόπος να κεράσεις ένα άγαλμα!».
Και την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, δημόσια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ, με θέμα «Απολιθωμένες φωνές, Απολιθωμένα Συναισθήματα».

Ενδιαμέσως, ο καθηγητής Χανιώτης θα διδάξει σε σεμινάρια και θα δώσει διαλέξεις σε πολλά ακόμα αυστραλιανά πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία της χώρας.