Πέταξαν ζωντανό μωρό στα σκουπίδια! Συνελήφθησαν η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η είδηση του εντοπισμού νεκρού βρέφους σε χωματερή στα Λεχαινά το οποίο σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ήταν ζωντανό όταν πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ilialive.gr εντοπίστηκε η μητέρα του βρέφους η οποία φέρεται να είναι 21 ετών ανύπαντρη από την Αλβανία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες αλλά και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει συλληφθεί και η 44χρονη μητέρα της που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση . Η οικογένεια είχε έρθει στο Νιοχώρι από την Κρήτη προκειμένου να δουλέψει σε αγροτικές εργασίες.

Και οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Όπως αποκαλύπτει το ilialilve.gr το άτυχο μωρό ήταν σκεπασμένο με ένα σκούρο σεντόνι βρέθηκε στην χωματερή χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι  και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας μεταφέρθηκε εκεί μαζί με άλλα απορρίμματα πιθανότατα από την περιοχή της Κυλλήνης.

Από την γενικότερη εικόνα του και λόγω του ότι φαινόταν διακρινόταν ακόμα ο ομφάλιος λώρος του εικάζεται ότι το παιδάκι γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό και μετά το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων πριν καταλήξει στη χωματερή.

Στον τόπο του περιστατικού μετέβη αμέσως ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και αστυνομικοί της ασφάλειας οι οποίοι φωτογράφησαν και ερεύνησαν τον χώρο ενώ  έκαναν αυτοψία και στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό βρέφος.

Σοκαρισμένη η 50χρονη Βουλγάρα ρακοσυλλέκτρια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το νεκρό μωρό.

«Είχαμε έρθει εδώ για να μαζέψουμε μέταλλα και να τα πουλήσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας . Ξαφνικά κατά τις 12 εκεί που έψαχνα στα σκουπίδια είδα ένα μικρό δεματάκι από ύφασμα . Το άνοιξα και είδα έντρομη να βρίσκεται μέσα το νεκρό μωρό. Αμέσως έβαλα τις φωνές ήρθαν οι άλλοι και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Η γυναίκα που το έκανε αυτό στο παιδί της δεν λέγεται μάνα. Θα μπορούσε αν δεν το ήθελε όταν γεννήθηκε να το δώσει κάπου και όχι να το πετάξει σαν το σκυλί στον σκουπιδότοπο»

«Η ανεύρεση του νεκρού βρέφους μέσα στον σκουπιδότοπο του δήμου μας , έχει συγκλονίσει και σοκάρει όλη την τοπική κοινωνία. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι και μητέρες που συμπεριφέρονται έτσι σε ένα μωρό, στο ίδιο τους το παιδί . Ακόμα και νεκρό να είχε γεννηθεί δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό γι αυτή την γυναίκα που λέγεται μάνα . Ζητάμε από την ΕΛ.ΑΣ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και ντροπιάζει τον πολιτισμό μας» – δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης.
Πηγή: newpost.gr