Συνελήφθη ο Τούρκος ιδιοκτήτης του σκάφους για την υπόθεση της Χίου

Ο 53χρονος Τούρκος αναζητούνταν από την αντιτρομοκρατική με ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση μεταφοράς όπλων με φουσκωτό, που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του φουσκωτού σκάφους, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στον 51χρονο συλληφθέντα Έλληνα με το οποίο γινόταν η μεταφορά του οπλισμού.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από το Λιμενικό όταν έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών Ο 53χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στην αντιτρομοκρατική και στη συνέχεια συνελήφθη.

Αναζητούνταν από τις αρχές με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στον Αγ. Δημήτριο.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (30-07-2013) όταν οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος 7 περίπου μέτρων να κινείται ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες. Περιπολικό του λιμενικού έφτασε γρήγορα στο σημείο και το ακινητοποίησε.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι δύο Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και το φουσκωτό τους, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.