Ο Ραλφ Χάρις, Αυστραλός τηλεπαρουσιαστής, κατηγορείται για παιδεραστία

Ο Ρολφ Χάρις, ο Αυστραλός τηλεπαρουσιαστής που για χρόνια τώρα ζει και εργάζεται στη Βρετανία κατηγορείται από τις βρετανικές Αρχές για 13 σεξουαλικά αδικήματα τα οποία έλαβαν χώρα στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Από την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου, μετά από έρευνες που διεξήγε η αστυνομία, προκύπτει ότι υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις για την ποινική δίωξη του Χάρις.
Ο διάσημος Αυστραλός παρουσιαστής θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 23 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας εννέα κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά δύο ανηλίκων, ενός κοριτσιού 15 ετών το 1980 και το 1981 και ενός ακόμα κοριτσιού ηλικίας 14 ετών το 1986. Οι άλλες τέσσερις κατηγορίες αφορούν τη διακίνηση πορνογραφικού φωτογραφικού υλικού στις οποίες εμφανίζεται παιδί, αδίκημα το οποίο -σύμφωνα με την Εισαγγελία- διεπράχθη το 2012.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το Νοέμβριο οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τον Ρολφ Χάρις μετά από καταγγελίες που δέχθηκε. Ο Χάρις αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγο, αλλά η αστυνομία συνέχισε τις έρευνές της για να διαπιστωθεί αν, τελικά, υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο κατά του διάσημου τηλεπαρουσιαστή και καλλιτέχνη.