Σκιάθος: Πέθανε 7 φορές και τον έσωσαν – Η απίστευτη περιπέτεια τουρίστα!

Οι πλέον στελεχωμένες και εξοπλισμένες Καρδιολογικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα έστρεφαν το βλέμμα τους στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων, που γύρω από το κρεβάτι ασθενούς στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, κατόρθωσαν να σώσουν έναν 54χρονο από επτά θανάτους!

Η ραγδαία εξέλιξη του καρδιολογικού περιστατικού με επτά διαδοχικές καρδιακές παύλες -η πιο μεγάλης διάρκειας 1,5 λεπτού- ήταν πρωτοφανής για το γιατρό και διευθυντή του Κ.Υ. Νίκο Σακελαρόπουλο, όπως πρωτοφανής ακούγεται και η επιτυχής αντιμετώπισή του.

Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας, με τον ελάχιστο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού καρδιολογικού περιστατικού, παρά με ένα μόνιτορ, έναν απινιδωτή και φαρμακευτική αγωγή, κράτησαν στη ζωή μετά από αλλεπάλληλες «μάχες» με το θάνατο τον 54χρονο από την Αθήνα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο νησί για διακοπές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το thessalinews.gr, συνδεδεμένος από την πρώτη στιγμή εισαγωγής του στο Κ.Υ. με το μόνιτορ, που παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς, ο γιατρός, μία νοσηλεύτρια, ένας τεχνολόγος – ακτινολόγος και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι συνεργάστηκαν, ο καθένας στο βαθμό των γνώσεών τους και έγιναν οι επίγειοι «άγγελοι» του 54χρονου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όταν πλέον η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς σταθεροποιήθηκε.

”Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι σταθεροποιήσαμε την κατάσταση του ασθενή”

«Οταν καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή του, ώστε να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου και πέρασε η έντονη αγωνία που βιώσαμε, άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είχε συμβεί το πρωτοφανές περιστατικό. Οι πιθανότητες επαναφοράς μειώνονται από τη μία θανατηφόρα αρρυθμία στην επόμενη. Εάν αυτό συνέβαινε στον ασθενή, ενώ βρίσκονταν εκτός Κέντρου Υγείας, δεν υπήρχε πιθανότητα να υπάρξει επάνοδός του», εξήγησε ο γιατρός και διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, στον τοπικό «Ταχυδρόμο» για τη συγκλονιστική περιπέτεια με αίσια κατάληξη.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο 54χρονος

Μέσα στην ατυχία του να ζήσει… επτά θανάτους, ο 54χρονος ήταν τυχερός. Το χειρότερο περιστατικό της ζωής του συνέβη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Σκιάθο. Κατά συνέπεια η διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας ήταν άμεση και σε λίγα λεπτά ήταν στα χέρια του γιατρού. Αν η σοβαρή καρδιολογική αρρυθμία είχε συμβεί στην Αθήνα, όπου διαμένει, ο χρόνος που θα απαιτούνταν μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο είναι βέβαιο ότι θα ήταν μοιραίος.