Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στο 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Θεσσαλονίκη

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) διοργανώνει το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο οποίο και φέτος θα συμμετέχει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.
Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 ώρα 18:30 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και είναι αφιερωμένη στο μεγάλο λαογράφο και ερευνητή της ποντιακής παράδοσης Στάθη Ευσταθιάδη. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων με θέρμη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας εκπροσωπώντας επάξια το νομό μας ως ο μόνος σύλλογος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Ο Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας θα παρουσιάσει με μια ομάδα πεντακοσίων χορευτών σε τέσσερις μεγάλους κύκλους τους παρακάτω χορούς : Ομάλ Καρς, Τικ Πάλτσαινας, Γέμουρα, Σερενίτσα και Κωνσταντίν Σάββας. Η αντιπροσωπευτική ομάδα των Τρικάλων παρακολούθησε ήδη πριν ξεκινήσει η χορευτική περίοδος τις δύο μεγάλες γενικές πρόβες που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας προκειμένου για τον καλλίτερο συντονισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η κορυφαία της Π.Ο.Ε., καθώς συμμετέχουν περίπου 2.000 χορευτές από 450 σωματεία από όλη της Ελλάδα.
Με πλήρη σεβασμό στην παράδοση τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, Γαριβάλδη 8 ως εξής : Παιδικό Τμήμα: Παρασκευή 20:00, Τμήμα Αρχαρίων: Δευτέρα 20:30 – Παρασκευή 21:00, Προχωρημένο Τμήμα: Δευτέρα 21:30 – Παρασκευή 22:00. Υπεύθυνος χορευτικών Τμημάτων : Αχιλλέας Λέρας. Πληροφορίες : – Σαββίδου Λένα (Πρόεδρος) 6979085740 – Παπαδοπούλου Νόπη (Γραμματέας) 6978670067 – Τοπαλίδου Μαργαρίτα (Ταμίας) 6978113967