Κύριε Υπουργέ της Υγείας οι εκθέσεις ιδεών που παραλάβατε για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης εκθέτουν

Φυσικά δεν έχετε αφήσει να διαφανούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Υγείας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.Απλά δώσατε στη δημοσιότητα κείμενα εργασιών επί χάρτου από επιστήμονες Υγείας,των οποίων η εμπειρία αντλείται από τη διεθνή βιβλιογραφία και όχι από τη σκληρή καθημερινότητα, που τη διαχειρίζονται εργαζόμενοι στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
Πριν τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ το μεγαλύτερο μερίδιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης εξυπηρετούσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,έχοντας πλήρες δίκτυο μονάδων υγείας,αυτοτελές και αυτάρκες,ικανό να καλύπτει το κλινικό και εργαστηριακό έργο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και όχι μόνο.
Παράλληλα υπήρχαν και άλλα μικρότερα δίκτυα υγείας των άλλων ασφαλιστικών ταμείων,ενώ μέρος των Δημοσίων Υπαλλήλων  προσέφευγε σε υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.
Μετά τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ διαπράχθηκαν τραγικά λάθη σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ.
Σκόπιμα υποβαθμίστηκε το δίκτυο των μονάδων υγείας  του ΙΚΑ και επιχειρήθηκε μάλιστα η οριστική κατάργησή τους με την σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς που θα εξυπηρετούσαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Καταργήθηκε ο Εργαστηριακός Τομέας του ΙΚΑ και ο κύριος όγκος ανατέθηκε σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Με απλά λόγια,πόσα ξόδευε το σύστημα πριν τον ΕΟΠΥΥ και πόσα ξοδεύει σήμερα για να είστε αναγκασμένος κύριε Υπουργέ να αναθεωρήσετε τον τρόπο λειτουργίας του;
Και πιστεύετε ,για παράδειγμα, πως θα συγκρατήσετε τις δαπάνες υγείας αν διαλύσετε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις μονάδες υγείας και αναθέσετε σε ιδιώτες την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη;
Ή μήπως πιστεύετε πως αν προχωρήσετε σε λεόντιες συμβάσεις με εξαθλιωμένους εργαζόμενους θα επιτύχετε την ενδεχόμενη οικονομία στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας;
Ας είμαστε ρεαλιστές.
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι ελλειματικός.Οι εισφορές των εργαζόμενων μειώνονται εξαιτίας της ανεργίας.
Σ’ αυτή τη βάση πρέπει να κινηθείτε.
Έχετε ένα δίκτυο έτοιμο και οικονομικό.Τα περί υψηλών ενοικίων,ως δήθεν αιτίας ελλειμάτων είναι εφεύρημα.Μειώστε δραστικά τα ενοίκια, όπως κάνει κάθε νοικοκύρης.
Και με βάση το δίκτυο που διαθέτετε,τους απογραφικούς χάρτες των ασφαλισμένων και το ύψος του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ,θα συνάψετε συμβάσεις με ιδιώτες επίκουρους του συστήματος στις περιοχές που δεν αρκούν οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ.
Απλά και νοικοκυρεμένα πράγματα.
Όποιος θέλει κάτι περισσότερο μπορεί να το αναζητήσει στην ιδιωτική περίθαλψη.
Και δεν είναι ανάγκη να καταφεύγετε σε επιτροπές που γράφουν ασκήσεις επί χάρτου.
Οι αριθμοί υπάρχουν.Οι ειδικότητες των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν.Τα οικονομικά τα γνωρίζετε.Όλα πλέον είναι θέμα πρόσθεσης,διαίρεσης και αφαίρεσης.Με άλλα λόγια απλά μαθηματικά.Και εμείς που γνωρίζουμε τι σημαίνει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είμαστε έτοιμοι να σάς συμπαρασταθούμε!