Τα άρματα μάχης ξανά στις παρελάσεις

Το διπλό μήνυμα της κυβέρνησης με πολλαπλούς αποδέκτες

 ΝΑΙ στη μέρα του ΟΧΙ! Στην απόφαση να συμμετάσχουν ξανά μηχανοκίνητα τμήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κατέληξε η κυβέρνηση, τρία χρόνια από την τελευταία φορά, στέλνοντας διπλό μήνυμα.

Με παρόντα τα άρματα μάχης, θα γίνει φέτος η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για πρώτη φορά από την 25η Μαρτίου του 2010. Τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν αποσυρθεί για λόγους οικονομίας. Σκοπός της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση είναι να τονωθεί αφενός το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό και ταυτόχρονα να σταλεί ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό και κυρίως προς την Τουρκία.

Πριν από 48 ώρες, μία κορβέτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, προερχόμενη από το βορειοανατολικό Αιγαίο, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Κατόπιν κατευθύνθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κέα και τη Μακρόνησο και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δυτικά της Κύθνου. Ωστόσο, ο βασικός λόγος που οι στρατιωτικές παρελάσεις στη χώρα μας διεξάγονταν, τα τελευταία 3,5 χρόνια, μόνο με πεζοπόρα τμήματα, ήταν οικονομικός.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Παρασκευής, επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που επικαλείται η εφημερίδα, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι φέτος το κόστος «δεν θα είναι τόσο υψηλό όσο πριν από τρία χρόνια, όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση». Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που κύλησαν οι … ερπύστριες στην άσφαλτο ήταν στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα

 

Parapolitika.gr