ΗΠΑ: Αεροσκάφη Osprey για το Ισραήλ

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ δήλωσε χθές, Πέμπτη, οτι το Ισραήλ θα είναι ο πρώτος σύμμαχος των ΗΠΑ που θα λάβει το αεροσκάφος V – 22 Osprey τύπου tilt-rotor, το αστέρι των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Χέιγκελ ειπε οτι η παράδοση των αεροσκαφών θα ειναι “γρήγορη” που σημαίνει ” οτι το Ισραήλ θα λάβει τα επόμενα έξι V – 22 που θα κατασκευαστούν τα οποία θα ειναι συμβατά και με τα αμυντικά συστήματα του.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο NBC News ότι το Ισραήλ , που αντιμετωπίζει απειλές από το Ιράν, τη Συρία καθώς και αστάθεια στη χερσόνησο του Σινά, ζήτησε τα Ospreys αυτή την εβδομάδα .

Σύμφωνα με πηγές το Πεντάγωνο συμφώνησε να παραδώσει τα επόμενα αεροσκάφη απο την γραμμή παραγωγής, τα οποία προοριζόντουσαν για τους Αμερικανούς πεζοναύτες, ετσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην παραγγελία.

Τα Osprey, ειναι εξοπλισμένα με δύο κινητήρες και είναι ικανά να κάνουν στροφή σχεδόν 98 βαθμών.
Τα 6 Osprey που προτίθεται να στείλει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις η Ουάσινγκτον θα ειναι έτοιμα σε 2 χρόνια.
Το Osprey χάρη στην οριζόντια τοποθέτηση των δύο κινητήρων-ελίκων μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται ως ελικόπτερο και να πετά σαν αεροπλάνο.

OnAlert.gr