Οι Ινδοί ετοιμάζονται να φτιάξουν το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο!

Όσο δύο Αγάλματα της Ελευθερίας…

Στην Ινδία θα βρίσκεται πλέον το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου, το οποίο θα έχει διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τετραπλάσιο από το Άγαλμα του Χριστού του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το «Άγαλμα της Ενότητας», που θα κατασκευασθεί από ένα κράμα μετάλλων, θα αναπαριστά τον Σαρντάρ Πατέλ, εθνικό ήρωα της Ινδίας, έναν από τους συντάκτες του Συντάγματος της χώρας, θα έχει ύψος 182 μέτρων και θα δεσπόζει στο κρατίδιο Γουτζαράτ. Το κόστος για την κατασκευή του αγάλματος αναμένεται να ανέλθει στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευή του θα γίνει με την προσφορά των αγροτών που θα δωρίσουν εξαρτήματα γεωργικών εργαλείων, είχε πει ο Ναρέντρα Μόντι όταν ανακοίνωσε το σχέδιο του τον περασμένο Ιούνιο. “Δεν θέλουμε οποιοδήποτε μεταλλικό κομμάτι, θέλουμε τμήματα που θα προέρχονται από εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες στην εργασία τους”, είχε ζητήσει από τον αγροτικό κόσμο.

Ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι ο Σαρντάρ Πατέλ, που καταγόταν από το Γκουτζαράτ, θα ήταν καλύτερος ηγέτης από τον πρώτο πρωθυπουργό της Ινδίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, σε μία ευθεία πρόκληση προς τη δυναστεία Νεχρού-Γκάντι που συνεχίζει να ηγείται του Κόμματος του Κογκρέσου.