Μέτρα κατά της κακοποίησης παίρνουν Google και Microsoft

Στον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο ρίχνονται Google και Microsoft, ενσωματώνοντας νέες εφαρμογές στις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησής τους που στόχο έχουν να εμποδίζουν την αναζήτηση του παράνομου υλικού.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιτ, με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η μηχανή αναζήτησης της Google θα είναι σε θέση πλέον, με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, να αποκλείει 100.000 τύπους αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ. Οι περιορισμοί θα ξεκινήσουν αρχικά να εφαρμόζονται στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.

 

«Αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό. Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», γράφει ο πρόεδρος της Google.

 

Η τεχνολογία που θα εφαρμόσουν οι Google και Microsoft στις μηχανές αναζήτησής τους βασίζεται στην εισαγωγή νέων αλγόριθμων που θα εμποδίζουν τις αναζητήσεις για υλικό παιδικής προνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.

 

«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύντομα θα επεκτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε 150 γλώσσες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκοσμίων διαστάσεων», εξηγεί στο άρθρο του ο Έρικ Σμιτ.

 

Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που θα διεξαχθεί σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του Ίντερνετ.

 

Τον Ιούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.

Fortunegreece.com