Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν και στο υπουργείο Εξωτερικών

Στο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρας εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, λίγες ώρες αφότου πλήθος διαδηλωτών κατέλαβε το υπουργείο Οικονομικών της ασιατικής χώρας, εντείνοντας τους φόβους για τη σταθερότητα της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το κτήριο του ΥΠΕΞ, καθώς εκπρόσωπος του υπουργείου διεμήνυσε πως οι συγκεντρωμένοι δεσμεύτηκαν πως θα παραμείνουν στους εξωτερικούς χώρους του υπουργείου.

Αιτία των κινητοποιήσεων είναι ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα παραχωρούσε αμνηστία σε κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Μεταξύ των κατηγορούμενων που θα ευνοούνταν είναι ο αδελφός της νυν πρωθυπουργού, πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναγουάτρα, που ανατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2006.

Το επίμαχο νομοσχέδιο καταψηφίστηκε στη Γερουσία στις αρχές Νοεμβρίου.

Η εισβολή στα κτήρια των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών έρχεται μία ημέρα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή σε πολλές πόλεις της ασιατικής χώρας, με τη συμμετοχή περίπου 150.000 διαδηλωτών.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 30.000 διαδηλωτές βάδισαν κατά 30 κυβερνητικών και κρατικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και αστυνομικών βάσεων, αλλά και τηλεοπτικών σταθμών.

Πηγή: skai.gr