Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΜΠ – Ενταση και λιποθυμίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Eνώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια αχτίδα αισιοδοξίας ότι είχε αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων και του υπουργείου Παιδείας, όλα οδηγούνται σε πλήρες αδιέξοδο με τους φοιτητές να είναι όμηροι και θύματα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο φάνηκε να κάνει βήματα πίσω και παρά τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις αλλά και με τους διοικητικούς, οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τον υπουργό και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιόν τους!
Ετσι, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αποφάσισαν νεα 24ωρη απεργία για αύριο και 48ωρη απεργία από την Δευτέρα!
Οι διοικητικοί του ΕΜΠ συνεδρίαζαν από το πρωί όπως και οι συνάδελφοί τους του Πανεπιστημίου Αθηνών οι οποίοι όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα.
Ειδικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας  η συνεδρίαση γίνεται σε κλίμα έντασης αφού οι διοικητικοί εμφανιζονται μοιρασμένοι στα δυο.
Ενδεικτικό της έντασης ήταν και το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε έντονα ένας από τους διοικητικούς ο οποίος μετείχε στην χθεσινή συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο. Ο συνδικαλιστής, προτεινε στην γενική συνέλευση να σταματήσουν οι απεργίες και τότε επικράτησε πανδαιμόνιο. Πολλοί που διαφωνούσαν άρχισαν να φωνάζουν και να λένε ότι δεν έχουν πειστεί από τις προθέσεις του Αρβανιτόπουλου.
Μάλιστα, λίγο μετά τις 14.00 και λόγω της όξυνσης των πνευμάτων μια γυναίκα λιποθύμησε. Επι τόπου έφτασαν μηχανές με μέλη του ΕΚΑΒ και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ