Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών

“Απαγορευτικό” από της ΓΑΔΑ να εξελιχθούν οι συγκεντρώσεις των μεν χρυσαυγιτών και των δε αντιεξουσιαστών σε πορείες για λόγους ασφαλείας. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι. Κλειστή και η Πανεπιστημίου.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στα Προπύλαια αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα καλέσματα, «να κόψουμε την προσέλευση των φασιστών και παράλληλα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια να περικυκλώσουμε τη σύναξή τους».

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Κρατώντας πανό με αντιφασιστικά συνθήματα όπως “Έξω οι Νεοναζί”, οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια από τις 4:00 περίπου το απόγευμα.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Τα περίπου 600 άτομα που βρίσκονται στη συγκέντρωση, λίγο μετά τις 17:30 ξεκίνησαν πορεία προς την Ομόνοια αγνοώντας την απαγόρευση της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα να κλείσει η Πανεπιστημίου.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Κατέληξαν στη Σταδίου στη συμβολή με την Αμερικής όπου και παρέμειναν για λίγη ώρα και συνέχισαν την πορεία προς την Πανεπιστημίου. Ισχυρότατες είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς , και εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών.

Αρκετοί αντιεξουσιαστές έχουν συγκενρωθεί και στο Μοναστηράκι.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
Συγκέντρωση πραγματοποιεί η Χρυσή Αυγή σε απόσταση αναπνοής από τους αντιεξουσιαστές

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα και πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού. Ωστόσο, χρυσαυγίτες έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Μίχος.

Ποιοι σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι από τις 15:00 οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

“Απαγορευτικό” από τη ΓΑΔΑ οι συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πορείες

Για λόγους ασφαλείας, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΘΥΜΟΥΛΕΑ

NewsIt.gr