Κρίσιμη η Δευτέρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Μυστική συνάντηση πραγματοποίησαν από νωρίς το απόγευμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση, την οποία το υπουργείο Παιδείας διέψευσε όμως επιβεβαιώθηκε από τους διοικητικούς υπαλλήλους χαρακτηρίστηκε ως ανεπίσημη και τονίζεται πως έχει στόχο να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα. Αποτέλεσε ουσιαστικά την ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο και να αρθεί το αδιέξοδο στην Παιδεία, με στόχο να ανοίξουν ξανά τα πανεπιστήμια μετά από δυόμιση μήνες απεργιών και καταλήψεων.

Η συνάντηση έληξε το βράδυ περίπου στις 22:00 ωστόσο δεν έγινε καμία ανακοίνωση αφού αφενός ήταν ανεπίσημη και αφετέρου φαίνεται πως το κλίμα δεν εκτονώθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν τόσο τα σωματεία των διοικητικών υπαλλήλων που θέλουν να τερματιστεί η απεργία, όσο κι εκείνοι που επιμένουν στη σκληρή γραμμή της συνέχισης της απεργίας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο έχουν κηρύξει απεργία μέχρι την Τρίτη, όμως από την Παρασκευή είχε φανεί πως, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις τάξεις των διοικητικών υπαλλήλων διαμορφώνονταν δυο τάσεις: μια υπέρ και μια κατά της απεργίας.

Κρίσιμη Δευτέρα για την Παιδεία

Τη Δευτέρα στις 11:00 και παρά τις φωνές για να γίνουν δυο συνελεύσεις, μια όσων στηρίζουν την απεργία και μία εκείνων που θέλουν να τελειώσει, θα γίνει μια κοινή συνεδρίαση με στόχο να βγει ομόφωνη απόφαση για το αν η απεργία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα συνεχιστεί ή όχι.

Η νέα γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί με κάλπη.

Όπως σημειώνει το ΒΗΜΑ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν πλέον για «πολιτικό παιχνίδι» στις πλάτες των φοιτητών με την διοίκηση του Ιδρύματος παγωμένη και ανίκανη να αντιδράσει. Πάντως είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ένταση την Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η απεργιακή επιτροπή του Ιδρυματος διοργανώνει για την Δευτέρα το πρωί ομάδες περιφρούρησης σε έξι σημεία: την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απεργοί θα εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο όλων όσοι θελήσουν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Διαψεύδει το υπουργείο την αργία Πελεγρίνη

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει δημοσίευμα πως με κοινή απόφαση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και της Συγκλήτου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης, θα παραπεμφθεί τη Δευτέρα στο πειθαρχικό. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης καθηκόντων. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τίθεται σε αργία.
Πηγή: NewsIt.gr