Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δέχεται πρωτοετείς Κύπριους φοιτητές λόγω απεργιών στην Ελλάδα

Τον δρόμο της επιστροφής στρώνει στους Κύπριους πρωτοετείς φοιτητές, που είχαν εξασφαλίσει θέσεις σε Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδας, αλλά η αναστολής της λειτουργίας τους για το εαρινό εξάμηνο 2013-2014 λόγω απεργιών τούς έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δέχεται αιτήσεις από την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στην ΥΣΦΜ (ισόγειο Κτιρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά, Πανεπιστημιούπολη), ενώ μπορούν να σταλούν και μέσω φαξ στο 22895377 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση natassa@ucy.ac.cy.

Δικαιούχοι για υποβολή αίτησης είναι μόνο οι πρωτοετείς φοιτητές που εξασφάλισαν θέση σε Σχολές Ελληνικών Πανεπιστημίων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, νοουμένου ότι είχαν εξασφαλίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις τουλάχιστον τη βαθμολογία του τελευταίου εισαχθέντος στο πρόγραμμα σπουδών που αιτούνται βάσει της τελευταίας κατανομής θέσεων με τις Παγκύπριες Εξετάσεις (Β’ Κατανομή και Γ’ Κατανομή).

Οι αιτήσεις θα αφορούν μόνο τα ακόλουθα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις:

– Αγγλικών Σπουδών/Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία: 3 θέσεις

– Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών: 20 θέσεις

– Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία: 10 θέσεις (πρέπει να υποβληθεί πιστοποιητικό γνώσης της Γαλλικής γλώσσας)

– Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών/Σύγχρονες Γλώσσες και Ευρωπαϊκές Σπουδές (2): 4 θέσεις (πρέπει να υποβληθούν πιστοποιητικά γνώσης της Γαλλικής γλώσσας και της Αγγλικής ή Γερμανικής γλώσσας)

– Ιστορίας και Αρχαιολογίας: 5 θέσεις

– Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής: 2 θέσεις

– Πληροφορικής: 2 θέσεις

– Φυσικής: 10 θέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τα έντυπα αιτήσεων και άλλες σχετικές πληροφορίες από το Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΥΣΦΜ, (Κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (ισόγειο) στην Πανεπιστημιούπολη) ή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση http://ucyweb.ucy.ac.cy/fmweb/el/announcements (Ανακοινώσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΥΣΦΜ στο τηλέφωνο 22894021 ή με το Γραφείο Προπτυχιακών Σπουδών στο τηλέφωνο 22894039.

newsit.cy