Ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Ευρωκοινοβούλιο για τους Κύπριους αγνοούμενους

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την αναγκαιότητα για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού και ταυτόχρονα τον πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα των συγγενών των αγνοουμένων να πληροφορηθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, ανέδειξαν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231282610
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την 10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στον πιο περίοπτο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στην γέφυρα Καραμανλή, στήθηκε και φέτος, για 4η χρονιά, το Δέντρο των Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, στολισμένο με μαυρόασπρες φωτογραφίες και ευχές των ευρωβουλευτών.

Στην εκδήλωση, «One more Christmas… with unfulfilled expectations for Cyprus»,  ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες απάγγειλαν αντικατοχικά ποιήματα των Κυπρίων ποιητών: Ρούλας Ιωαννίδου Σταύρου, Νίκης Λαδάκη Φιλίππου, Δημήτρη Λιπέρτη και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Τις εκδηλώσεις εμπλούτισε με την παρουσία της η Δημοτική Χορωδία Στροβόλου με τραγούδια αφιερωμένα στους αγνοούμενους και την Κύπρο καθώς επίσης χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε και η φωτογραφική έκθεση για τη σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κωμόπολης Μόρφου και των κατεχόμενων χωριών του διαμερίσματος.

Ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι, πλήθος επισκεπτών και εργαζόμενων στο Ευρωκοινοβούλιο συνεχίζουν και σήμερα να επισκέπτονται αθρόα την έκθεση και να διαφωτίζονται από το ενημερωτικό υλικό που διατίθεται σε διάφορες γλώσσες.

Η ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής από τα σχόλια των συναδέλφων της που αθρόα επισκέφθηκαν την έκθεση τονίζοντας πως «Παρ’ όλες τις σημερινές δυσκολίες ο αγώνας της Κύπρου συνεχίζεται για λευτεριά, διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, απαλλαγή από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής αλλά και από την τρόικα. Οι Κύπριοι διεκδικούμε τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης να κατισχύσουν και στη δική μας πατρίδα. Αγωνιζόμαστε τόνισε, για μια Κύπρο χωρίς συρματοπλέγματα ντροπής, απαλλαγμένοι από κάθε λογής κατακτητές»

Newsroom ΔΟΛ