Εύθραυστη αλλά σταθερή η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ – Παραμένει σε κώμα – Η προφητική δήλωση λίγο πριν το ατύχημά του στις Άλπεις

– «Δε μπορώ να μην κάνω πράγματα από φόβο μην πάθω κάτι» είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξη πριν το ατύχημα στο σκι ο Μίκαελ Σουμάχερ
– Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γερμανού πιλότου της Formula 1
– Το καλό νέο της ημέρας είναι πως δε χρειάζεται να βγει ιατρικό ανακοινωθέν είπε η μάνατζερ του
– Το ατύχημα δεν οφείλεται σε μεγαλη ταχύτητα, ο Σουμάχερ πήγε να βοηθήσει φίλο του, πρόθεσε
– Τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Ζαν Τοντ, πρώην ισχυρός άνδρας της Ferrari και νυν πρόεδρος της FIA

«Το καλό νέο της ημέρας είναι πως δε χρειάζεται να δώσουμε κάποια συνέντευξη Τύπου» είπε η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ.

Νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς, οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι που έχουν… κατασκηνώσει έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται, στην εντατική, ο Σουμάχερ, μετά το ατύχημα που είχε στην πίστα του σκι στο Μεριμπέλ των Γαλλικών Άλπεων, είδαν την Κεμ να βγαίνει για να τους μιλήσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Αλλά η μάνατζερ του Σούμι δεν είχε πολλά να πεί. Μόνο πως η κατάσταση της υγείας του επτά φορές πρωταθλητή Formula 1 παραμένει εύθραυστη και κρίσιμη. Όμως το καλό νέο πως είναι σταθερή και δεν υπήρξε επιδείνωση μετά τη δεύτερη επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα που έχει στο κεφάλι από το χτύπημα σε βράχο.

Ο Σουμάχερ παραμένει υπό στενή παρακολούθηση, είπε επίσης η Κεμ. Επιβεβαίωσε ότι ο Σούμι χτύπησε όταν προσπάθησε να βοηθήσει φίλο του. “Δεν οφείλεται σε ταχύτητα” είπε, αλλά σε “ατυχείς συμπτώσεις”.
Η συγκεκριμένη πίστα, που ήταν κλειστή για το κοινό, είναι γεμάτη βράχους. Σε έναν από αυτούς έπεσε με το κεφάλι ο Σουμάχερ.

Στο πλευρό του παραμένουν η σύζυγός του και τα δυο τους παιδιά, ενώ χθες τον επισκέφθηκε και ο πιο στενός του συνεργάτης στα χρόνια της παντοκρατορίας του, Ζαν Τοντ.

Η προφητεία του Σούμι

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του δημοσιογράφος Κάι Έμπελ, του ανθρώπου που πήρε την τελευταία συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ πριν από το ατύχημα της περασμένης Κυριακής.

Ο Έμπελ αποκάλυψε στη Bild πως μίλησε με τον Σουμάχερ στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν φύγει με την οικογένειά του για διακοπές στις γαλλικές Άλπεις.

Όταν η συζήτηση έφτασε στον κίνδυνο και στην αδρεναλίνη, ο Μίκαελ Σουμάχερ είπε: «Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι.  Αν κάτι μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου».