Ενοχλημένη η Ουάσιγκτον από την απόδραση Ξηρού

H Ουάσιγκτον δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την απόδραση του Ξηρού, που μετά από 9ημερη άδεια, εξαφανίστηκε.

«Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος για πράξεις τρομοκρατίας Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος ήταν ένα βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από μια άδεια απουσίας από τη φυλακή όπου εξέτιε έξι διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης για δολοφονίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο γνωστός δημοσιογράφος  Μιχάλης Ιγνατίου, από τις ΗΠΑ.
«Συνεργαζόμαστε με Έλληνες αξιωματούχους σχετικά με την υπόθεση. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον στείλει στην φυλακή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της, και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί διατηρούν την 17 Νοέμβρη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορες χώρες του κόσμου, παρά το γεγονός πως για την ελληνική κυβέρνηση η οργάνωση διαλύθηκε μετά τις συλλήψεις του 2002.

Ειδικά δε για τον Χριστόδουλο Ξηρό, οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι αφού τον θεωρούν σαν ένα από τα πιο επικίνδυνα και αδίστακτα μέλη της οργάνωσης.