Αυστραλία: Ζητούνται Έλληνες πυροσβέστες!

Την ώρα που η πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία καίγεται και ξυπνούν μνήμες του «Μαύρου Σαββάτου» του 2009 όταν 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η πυροσβεστική της Νέας Νότιας Ουαλίας ψάχνει Έλληνες ομογενείς για να κάνει προσλήψεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (FRNSW) Greg Mullins η υπηρεσία θέλει να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική και θέλει το καλύτερο στελεχιακό προσωπικό.

Πιστεύει δε πως στις τάξεις της ομογένειας μπορεί να βρει εξαιρετικούς πυροσβέστες.
Ήδη η υπηρεσία έχει ομογενείς πυροσβέστες αλλά θέλει να τους αυξήσει. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου στο www.fire.nsw.gov.au.

Πύρινο χάος στη Βικτώρια

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στη Βικτώρια, που καλούνται να αντιμετωπίσουν 40 φωτιές που καίουν ανεξέλεγκτες. Άλλες 20 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νότιο Αυστραλία.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στα βόρεια Γκράμπινς της Βικτώριας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά και οι αρχές εκκένωσαν πολλές περιοχές.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 44 βαθμούς στη Μελβούρνη (χθες ήταν 43.9) και 42 βαθμούς στην Αδελαΐδα (χθες ανήλθε στους 44.2 βαθμούς Κελσίου).

Τις απογευματινές ώρες σήμερα αναμένεται να δροσίσει. Προβλέπονται όμως ισχυροί άνεμοι που ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Πηγή:NewsIt.gr