Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο κύκλος της 17Ν έκλεισε το 2002 – Εμφύλιος “σπαραγμός”

Μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ήρθε η ώρα του Δημήτρη Κουφοντίνα να στείλει το δικό του μήνυμα στον Χριστόδουλο Ξηρό μέσα από τις φυλακές για τα «κλειδιά» της 17 Νοέμβρη.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ξεκαθαρίζει πως ο κύκλος της οργάνωσης έκλεισε το 2002. Αποδέχεται όπως λέει ότι αναπτύσσεται ένα κίνημα αντίστασης «ένα άλλο αντάρτικο» που θα κριθεί από την κοινωνία.

Στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα προς τον Χριστόδουλο Ξηρό πως κανείς δεν μπορεί να καπλεύεται την ιστορία της οργάνωσης και να δηλώνει συνεχιστής της.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!».

Πηγή:newpost.gr – Εφημερίδα Συντακτών