Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος

Ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου έκανε “βόλτα” το Αιγαίο

Ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου πέρασε «σουβλάκι» σήμερα δύο φορές το Αιγαίο πραγματοποιώντας συνολικά 27 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, «μπαίνοντας και βγαίνοντας» συνεχώς σε αυτόν.

Όπως σημείωναν πριν από λίγη ώρα πηγές του ΓΕΕΘΑ ένα αεροσκάφος τύπου CN-235 απογειώθηκε το πρωί από τη βάση του και πετώντας προς νότο πέρασε «σουβλάκι» όλο το Αιγαίο στα ανατολικά του σύνορα με τον τουρκικό εναέριο χώρο για να προσγειωθεί τελικώς στην αεροπορική βάση Ντάλαμον. Από εκεί το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε και προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη βάση του, κάνοντας το ίδιο δρομολόγιο με αντίθετη κατεύθυνση.

«Τεχνικώς» αυτή η δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα το σημερινό «σκορ» που κατέγραψε το ΓΕΕΘΑ να αναφέρει ότι δυο «μεμονωμένα» αεροσκάφη τύπου CN-235 κινούμενα στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 27 παραβιάσεις προτού προσγειωθούν στη βάση τους. «Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Parapolitika.gr