Όλα όσα ειπώθηκαν στο τουρκικό δικαστήριο μεταξύ τούρκων δικαστών και Άγγελου Φιλιππίδη – Δυσφορία Καραμανλή για την “χρησιμοποίηση” του ονόματός του

– Τι λένε στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή
– Στο τμήμα Αλλοδαπών έχει μεταφερθεί από το πρωί ο Άγγελος Φιλιππίδης
– «Η δίωξή μου είναι πολιτική λόγω της στενής σχέσης που είαε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να δήλωσε στο τουρκικό δικαστήριο
– Ο Αγγελος Φιλιππίδης προσπαθεί με κάθε τρόπο να ΜΗΝ εκδοθεί στην Ελλάδα
– Πριν από λίγες ημέρες δήλωνε σε ελληνικά ΜΜΕ ότι στόχος του είναι να επιστρέψει και να αποδείξει την αθωότητά του για την θητεία του στο ΤΤ!

Άμεση ήταν η αντίδραση από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στις δηλώσεις του Άγγελου Φιλιππίδη σε τουρκικό δικαστήριο ότι «Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, πιστεύει στο έργο των δικαστών και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκει την ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης με παιχνίδια πολιτικής» αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διάλογοι μέσα στο τουρκικό δικαστήριο του ίδιου του Αγγελου Φιλιππίδη αλλά και του δικηγόρου του:

Αγγελος Φιλιππίδης : «Τον Αύγουστο του έτους 2013, είχαν δημοσιευθεί στον ελληνικό τύπο, πληροφορίες σχετικά με εμένα. Η Εισαγγελία προέβη σε διευκρινίσεις. Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2013, ζήτησα από τον εισαγγελέα να προβώ σε υπεράσπισή μου, αλλά ούτε απολογία μου πήραν, ούτε κάτι μου είπαν. Την 3/1/14 ήρθα στην Κωνσταντινούπολη, επειδή, είμαι σύμβουλος χρηματοδοτήσεων. Όταν θα τέλειωναν στην Κωνσταντινούπολη οι δουλειές μου, θα πήγαινα την 7η Ιανουαρίου στην Μανίλα. Την 8η Ιανουαρίου έγινε έρευνα στην κατοικία μου στην Ελλάδα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ακύρωσα το εισιτήριο μου για Μανίλα και αγόρασα, με την πιστωτική μου κάρτα, εισιτήριο για να επιστρέψω στην Ελλάδα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Τούρκοι Δικαστές: Σε περίπτωση εκδόσεως σας στην Ελλάδα, ανησυχείτε αν τύχετε κακής μεταχείρισης στην Ελλάδα ή αν θα υποστείτε κάποια αδικία;

Αγγελος Φιλιππίδης: Δεν γνωρίζω επακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αδικηθώ.

Συνήγορος υπεράσπισης Μ. Dogan: Τα γεγονότα, στα οποία το αίτημα έκδοσης, έχουν σχέση με την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι στενός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Καραμανλή. Είναι ο CEO της Κρατικής Τράπεζας. Δια μέσω του πελάτη μου, θέλουν να φτάσουν στον Καραμανλή. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για έκδοση, επειδή δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία είναι προϋπόθεση της έκδοσης. Πριν από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ο πελάτης μου, ζήτησε περισσότερες από μία φορές, να προβεί σε δηλώσεις στην Εισαγγελία, αλλά δεν τηρήθηκε καμία σχετική διαδικασία. Στο φάκελο αποδίδονται αόριστες κατηγορίες. Ζητούμε την απόρριψη του αιτήματος και αν παρίσταται ανάγκη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί δικαστικού ελέγχου, να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης μας.

Συνήγορος υπεράσπισης S. Yildirim : Οι εν Ελλάδι ύποπτοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Για το λόγο αυτό ζητούμε να αφεθεί ελεύθερος και ο πελάτης μας και να απορριφθεί το περί εκδόσεως αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους (δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία). Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση, λένε ότι επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στην μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης.

Πηγή: NewsIt.gr