Οι “παλιοί” καλωσορίζουν τους “νέους” στο «Φεστιβάλ της Lonsdale»

6 Feb 2014

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο «Φεστιβάλ της Lonsdale», που οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και, παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας, η ομογένεια θα καλωσορίσει συμβολικά, με τον πιο ένθερμό τρόπο, στις τάξεις της τις χιλιάδες των Ελλήνων νεομεταναστών που έφτασαν τα τελευταία χρόνια κοντά μας λόγω της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

Όπως είναι αντιληπτό σε όλους, τα τελευταία χρόνια η ομογένεια της Αυστραλίας ανανεώθηκε και μεγάλωσε. Δυστυχώς, λόγω της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, χιλιάδες Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι, πήραν τη «σκληρή» απόφαση να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Οι συνθήκες που βρίσκουν εδώ κάθε άλλο παρά εύκολες είναι. Σ’ αυτή την δύσκολη καμπή της ζωής τους εμείς, οι «παλιοί» μετανάστες επιβάλλεται να τους συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Ακόμα και μια καλή κουβέντα ίσως είναι αρκετή για να τους φτιάξει τη διάθεση.
Το σημειώνουμε αυτό γιατί έχει πέσει στην αντίληψή μας μια τάση από, λίγους ευτυχώς, να κάνουν για «εμείς και εσείς».
Τέτοια πολυτέλεια δεν την έχουμε ούτε ως φυλή ούτε ως παροικία. Δεν περισσεύει κανείς μας.

Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ της Lonsdale» θα καλωσορίζει συμβολικά τους νεοφερμένους μας.
Μάλιστα, η Κοινότητα τους παραχώρησε και χώρο στο περίπτερό της για να προβάλουν τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, η Κοινότητα, όπως μας είπε ο πρόεδρός της, Βασίλης Παπαστεργιάδης θα προωθήσει και άλλες πρωτοβουλίες για τους νεομετανάστες και θα θέσει και σχετικά αιτήματα τόσο στον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, όσο και στον πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάπφθαϊν, που θα παραστούν στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, το Σάββατο.

Πηγή:Neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε