Σε θέση «μάχης» ο Αβραμόπουλος για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και υποβρύχια

Στην αντεπίθεση περνάει, πλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς από ότι δείχνουν τα πράγματα, εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα ανοχής που υπήρξε έως τώρα από την ελληνική κυβέρνηση για τα τέσσερα υποβρύχια, που αν και τα έχουμε πληρώσει χρυσά, δεν μας τα παραδίδει ο νέος ιδιοκτήτης των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ι. Σάφα.

Παράλληλα παραμένουν απλήρωτοι 1.100 εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ η χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δώσει μισό δισ. ευρώ περίπου σε αυτά…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περνάει σε θέση «μάχης» έχοντας σίγουρα σχέδιο καθώς έχει αποδείξει ότι είναι ικανός πολιτικός και δεν ενεργεί χωρίς να έχει πρώτα διασφαλίσει την επιθυμητή εξέλιξη των ενεργειών του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός θα επιδιώξει στο επόμενο διάστημα:

-Να πάρει εδώ και τώρα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια

-Να γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

-Να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον σημερινό ιδιοκτήτη τους Ι. Σάφα

-Να ερευνήσει τα πάντα η Δικαιοσύνη και τις όποιες συναλλαγές έχουν γίνει στην αμαρτωλή αυτή ιστορία. Πώς και γιατί ενώ έχουμε δώσει 2,6 δισ. ευρώ για να προμηθευτούμε τέσσερα ολοκαίνουρια υποβρύχια τύπου 214, δεν μας έχουν δώσει παρά μόνο ένα. Τι γίνεται με τα δύο ολοκαίνουργια υποβρύχια τύπου 209 που ενώ τα έχουμε πληρώσει και αυτά (είναι μέσα στο ποσό των 2,6 δισ. ευρώ) δεν έχουμε παραλάβει ούτε… βίδα.

Αν έχει πάρει έστω και ένα ευρώ ο Ι. Σάφα να το επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Να γίνει διαγωνισμός για την εξεύρεση νέου επενδυτή -ιδιοκτήτη των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.