Περισσότεροι νεκροί από το στρες παρά από του τσουνάμι στην Ιαπωνία

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το σεισμό και το φονικό τσουνάμι που έπληξαν την επαρχία Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, την 11η Μαρτίου 2011, οι νεκροί εξαιτίας του στρες και των επιπλοκών στην υγεία τους είναι περισσότεροι από τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, 1.656 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που σημειώθηκε η καταστροφή στη Φουκουσίμα, ενώ τα θύματα του τσουνάμι στην περιοχή ήταν 1.607.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι έζησαν για πολύ χρονικό διάστημα σε προσωρινά καταλύματα”, εξηγεί ο Χιρογιούκι Χαράντα, αξιωματούχος της επαρχίας, αρμόδιος για τη βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι.
“Για τους ανθρώπους αυτούς οι αλλαγές στο περιβάλλον τους ήσαν δραματικές. Πέθαναν άνθρωποι οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δε θα έχαναν τη ζωή τους”, πρόσθεσε ο Χαράντα.

Συνολικά, πάνω από 18.000 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους

Η επαρχία της Φουκουσίμα, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι.

Μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει ακόμα σ’ αυτά τρία χρόνια μετά.

Με βάση τα επίσημα, σημειώθηκαν και αυτοκτονίες που συνδέονται με την καταστροφή.

NewsIt.gr