Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας 2014- «Έμπνευση για αλλαγή»

Μετασχηματισμός- Έκθεση Ζωγραφικής από το Food for Thought Network και το Ελληνικό Μουσείο

«Έμπνευση για αλλαγή» είναι το θέμα που έχουν ορίσει φέτος τα Ηνωμένα Έθνη για την Διεθνή μέρα της γυναίκας,  η οποία γιορτάζεται ποικιλοτρόπως σε όλο τον κόσμο και αποτελεί θεσμό μνήμης, στοχασμού και προγραμματισμού  για την προσφορά και καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία μας.
Φέτος το  Food for Thought Network (Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας)  σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο διοργανώνουν έκθεση Ζωγραφικής με θέμα ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά εφτά Ελληνοαυστραλές ζωγράφους, προς τιμήν της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας. Η ζωγραφική και ο πολιτισμός είναι απαραίτητα στην κοινωνία γιατί αντιπροσωπεύουν τη διάθεση, τον χρόνο και την παγκόσμια νοοτροπία της εκάστοτε γενιάς. Η έκθεση  ζωγραφικής είναι έκφραση αυτής της ιδέας και φόρος τιμής στις γυναίκες.

Μερικά από τα έργα που θα εκτεθούν.

Μερικά από τα έργα που θα εκτεθούν.

«Οι επτά συμμετέχουσες γυναίκες ζωγράφοι, (Anne Warren, Chistiana Fanaritis, Helen Sartinas, Nikki Doudoulis, Dora Kitinas, Thalia Andrews και Tina Sideris) προέρχονται από διαφορετικές γενιές και προάστια. Αντλούν την έμπνευσή τους από τον εσωτερικό τους κόσμο, τον  προσωπικό κόσμο της οικογένειας, θρησκείας, μυθολογίας και τον απόκρυφο ρόλο τους σαν μητέρες, σύζυγοι, κόρες και φύλακες της κουλτούρας» δήλωσε η ιστορικός τέχνης, Ελισάβετ Γκερτσάκη.
Οι επτά γυναίκες έχουν επιλεγεί γιατί χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές και υλικά, λάδι, ακρυλικά, τέμπορα αυγού, φύλλα χρυσού, κλωστές, κερί, πυρογραφία και μοντέρνα τεχνολογία, «σκριν πρίντινγκ», και για το ότι είναι αποφασισμένες να ασχολούνται με τη ζωγραφική παραμερίζοντας τις προκλήσεις που παρέχει μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια και κουλτούρα.

Μερικές είναι επαγγελματίες, άλλες ερασιτέχνες, άλλες έχουν επανέλθει στη ζωγραφική αφού μεγάλωσαν τα παιδιά τους και άλλες ασχολούνται με τη ζωγραφική σαν χόμπι, για να εκφράσουν θέματα ύπαρξης και ταυτότητας.

Την έκθεση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλια κος Χαράλαμπος Δαφαράνος με την σύζυγό του κ. Εύα Τ. Δαφαράνου, η οποία θα εγκαινιάσει την έκθεση, την Κυριακή, 9 Μαρτίου, στις 3μμ, στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, 280 William Street.

Το Food for Thought πιστεύει ότι υποστηρίζοντας τις γυναίκες στην ομαδική αυτή έκθεση ζωγραφικής, τις ενθαρρύνει  να συνεχίσουν να δημιουργούν, εκφράζοντας   εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη για την δουλειά που κάνουν ως γυναίκες για τις γυναίκες, την κοινωνία που ζούμε, τις οικογένειες τους και τους φίλους τους.
Για  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις οργανώτριες: Βαρβάρα  Αθανασίου 0403034527, Στέλλα Δημάδη 0414339536 και Ελισάβετ Γκερτσάκη 0407 086 569 info@fftn.org.au

ΠΗΓΗ:neoskosmos.com