Κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ

Απαγόρευση εισόδου στην ευρωπαϊκή επικράτεια, και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, αποφάσισε να επιβάλει η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ σε ρώσους και “ουκρανούς” αξιωματούχους (σσ. αξιωματούχους της Κριμαίας) μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία.

Στη λίστα βρίσκονται 21 αξιωματούχοι, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί και με νέα μέτρα.

Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων κατά 21 αξιωματούχων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία.

Τα άτομα που πλήττονται από τις κυρώσεις εκτιμάται ότι έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην απόφαση της Κριμαίας να προσχωρήσει στη Ρωσία.

Νομοσχέδιο με το οποίο η Ουκρανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, καταγγέλλει τις ουκρανορωσικές συνθήκες, κινητοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις και υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ κατατέθηκε προς συζήτηση στη γραμματεία του κοινοβουλίου της Ουκρανίας μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κριμαίας στο δημοψήφισμα.

Έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία της απηύθυνε από την πλευρά της η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Κριμαίας.

Πηγή:skai.gr/