Spiegel: Επάνοδος της Ελλάδας στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο

Μεγάλο αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό, με χαρακτηριστικό τίτλο «Το τέλος της απεξάρτησης», δημοσιεύει το τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι ο «υπ’ αριθμόν 1» ταξιδιωτικός προορισμός αυτό το χρόνο, και ότι καταγράφει ρεκόρ αφίξεων. Το περιοδικό κάνει λόγο για επάνοδο της Ελλάδας στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο και επανεφευρίσκει τον εαυτό της.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι προκάλεσαν ζημιά στον ελληνικό τουρισμό ο λαϊκισμός μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ που έβαλλαν κατά της χώρας, κυρίως στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, αναστάτωση σε χιλιάδες ρώσους τουρίστες, και κόστος στην ελληνική οικονομία, προκαλεί η πτώχευση του μεγάλου ρωσικού τουριστικού γραφείου Labirint Travels. Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9.000 ρώσοι τουρίστες, πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου, κυρίως σε Ρόδο, Κρήτη και Χαλκιδική.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, είπε ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία δέχτηκαν να αναλάβουν να καλύψουν τα υπόλοιπα έξοδα διαμονής των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται ξεκρέμαστοι μετά την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού γραφείου.

Πηγή:skai.gr