Alpha Bank: Κέρδη 267,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Αθήνα
Η Alpha Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη 267,4 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους μετά την αναγνώριση αναβαλλόμενου φόρου και 361,6 εκατ. ευρώ για το β΄τρίμηνο, μετά την αναγνώριση αναβαλλόμενου φόρου ύψους 422 εκατ. ευρώ.
«Καθώς οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας σημειώνουν ορατή βελτίωση, πραγματοποιήσαμε μία σειρά από ενέργειες με σκοπό να ενισχύσουμε περαιτέρω τη χρηματοοικονομική μας επίδοση και την ανταγωνιστικότητά μας. Η επιστροφή της Τραπέζης στις διεθνείς αγορές Ομολόγων, η οποία ακολούθησε την επιτυχή ολοκλήρωση της Αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου, ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της.» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημ.Μαντζούνης και πρόσθεσε:

«Μετά την ανακεφαλαιοποίησή της, η Alpha Bank είναι κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις και οι συνέργειες που προκύπτουν από τις πρόσφατες εξαγορές ενισχύουν την οργανική της κερδοφορία.»

» Η εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση της θέσεως της Τραπέζης και τον εμπλουτισμό των προσφερομένων υπηρεσιών στους Πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Μετά την πλήρη εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου και την έγκριση του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικεντρωνόμεθα στην πλήρη αποκατάσταση του ιδιωτικού χαρακτήρος της Τραπέζης».

Newsroom ΔΟΛ