Πάπας Φραγκίσκος σε Τσίπρα: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α’, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί ωστόσο υπήρξε μικρή καθυστέρηση.

Στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν ιστορικής σημασίας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βατικανό. Όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται για πρώτη φορά με ‘Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, ενώ συζήτησε μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει στο Βατικανό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.