Την Ορεστιάδα επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Αθήνα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα, Σάββατο, τετραήμερη επίσκεψη στη Θράκη.

Στην πλατεία της Ορεστιάδας τον κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν με τις δέουσες τιμές ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που τον καλωσόρισε στην πόλη, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων και πλήθος κόσμου, οι οποίοι τον έραιναν με άνθη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και ο βουλευτής Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πλούσια εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής και στους διαχρονικά ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς της με το Φανάρι. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επίτιμος δημότης της Ορεστιάδας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια μετέβη στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, όπου τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία.

Νωρίτερα, καθ’οδόν προς την Ορεστιάδα, σταμάτησε σε συνοριακό φυλάκιο της 16ης Μεραρχίας Πεζικού και ευλόγησε τον διοικητή της μεραρχίας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.