Μηνύει τον Χαϊκάλη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – “Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα”

Αθήνα

Σε βαθιά κρίση βυθίστηκε η πολιτική ζωή της χώρας μετά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από μεσάζοντα για να τον δωροδοκήσει, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Ο κ. Χαϊκάλης στις καταγγελίες του ενέπλεξε τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα την άμεση, οργισμένη και πρωτοφανή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή.

Ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας  σήμερα στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε: «Δεν κατηγορώ τον Σαμαρά. Δεν κατηγορώ κανέναν. Είπα ανέφερε το όνομα ενός τραπεζίτη και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό με σχέση με τον πρωθυπουργό», είπε ο βουλευτής, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να βάλουν κοινό δικηγόρο και «να πάμε να κάνουμε μήνυση σε αυτόν τον άνθρωπο», ενώ κλείνοντας επανέλαβε ότι δεν κατηγορεί τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση για την υπόθεση.

«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε το Σάββατο ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του, με αφορμή δηλώσεις για την απόπειρα χρηματισμού του.
Τόνισε πως πρέπει να δοθεί άδεια για να ακουστεί το υλικό και να φανεί για ποιους ενεργούσε ο καταγγελλόμενος.

Ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και έδωσε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με τον καταγγελλόμενο για να το επεξεργαστεί. «Αν το έβγαζα εγώ επειδή είχα κάνει την υποκλοπή θα πήγαινα φυλακή», προσέθεσε.

Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε επίσης ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από τον ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο. Στη συνέχεια, ο Παύλος Χαϊκάλης βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Για την εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Π.Χαϊκάλης εξήγησε ότι ο κ. Λαζόπουλος έχει την  τεχνική υποδομή στο στούντιο για να «καθαρίσουν» το υλικό. Επίσης είπε ότι τον γνωρίζει χρόνια και τον εμπιστεύεται. «Αν μου συμβεί τίποτα, ήθελα ο Λαζόπουλος να έχει το υλικό» είπε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χαϊκάλη, ο φερόμενος ως μεσάζων, Γιώργος Αποστολόπουλος –το όνομά του έγινε γνωστό στη διάρκεια της ημέρας από διαρροές κι όχι εξαρχής-, τού πρότεινε 700.000 ευρώ σε ρευστό, διακανονισμό δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η προσφορά ανερχόταν συνολικά σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο Γ.Αποστολόπουλος, στέλεχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στο παρελθόν συνεργάτης των πρωθυπουργών Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά, αλλά και συνεργάτης του ίδιου του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη «αστυνομικό σενάριο» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. «Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ο Γ.Αποστολόπουλος τον προσέγγισε δύο φορές, ενώ στο τρίτο ραντεβού, στο σπίτι του ηθοποιού όπου θα του έφερνε τα χρήματα -για το οποίο είχε ειδοποιηθεί και η αστυνομία- ο Αποστολόπουλος ακύρωσε τη συνάντηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι Παύλος Χαϊκάλης και Πάνος Καμμένος έκαναν γνωστό πως υπάρχει και οπτικοακουστικό ντοκουμέντο, το οποίο απέστειλαν στα πολιτικά κόμματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον πρωθυπουργό.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός απέστειλε το υλικό στη Δικαιοσύνη, χωρίς να λάβει γνώση του περιεχομένου, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής.

Η καταγγελία με οσμή σκανδάλου έριξε βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό και πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα κόμματα.

Η κυβέρνηση μίλησε για άθλια ιστορία και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε την καταγγελία σοβαρή και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Λάδι στη φωτιά στο ήδη οξυμμένο κλίμα έριξε η κοινή δήλωση των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη, με την οποία άφησαν βαρύτατες υπόνοιες για τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσων βουλευτών θίγονται από την πρόταση των ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη να απέχουν όσοι συνάδελφοί τους «άλλο ψήφισαν στον προϋπολογισμό και άλλο κατά την πρώτη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Έκανε λόγο για «άθλιος και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ… Καλύτερα να εκτελείς συμβόλαιο που σού αναθέτουν παρά να λειτουργείς μόνος σου…»

«Παρακολουθούμε επεισόδια ενός άθλιου ρυπαρού σίριαλ…Θα πρέπει να βρουν μέρος να πάνε να κρυφτούνε» ανέφερε, ενώ διευκρίνισε ότι «εδώ και μήνες έχω πει ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Το έχω πει 500 φορές».

Για «πολιτικά σκουλήκια» έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Πηγή:in.gr – newsIt.gr-enikos.gr