Και τώρα κυβερνείστε κύριοι!

Αξιότιμε κ.Γλέζο,εσείς είχατε ψευδαισθήσεις,όλοι οι άλλοι είχαμε και έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες από τη νέα κυβέρνηση,που ήρθε η ώρα να κυβερνήσει.Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ρεαλισμό της πραγματικότητας και τις ψευδαισθήσεις της αριστεράς,αλλά για το έργο που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει αυτή η κυβέρνηση προς όφελος του ελληνικού λαού.
Με προφανείς τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας ζωής,με τις δουλείες των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν παντελώς ανίκανες να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να ανασχεδιάσουν τους βασικιούς άξονες της οικονομίας,η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει πως είναι ικανή και χρήσιμη για τους πολίτες που την ψήφισαν.
Επομένως δεν έχει δημοσιονομικό κόστος η ψήφιση ενός ευέλικτου και ρεαλιστικού φορολογικού νομοσχεδίου,που θα διασυνδέει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων με κάθε πηγή εισοδήματος του πολίτη,το κάθε πολίτη,της κάθε επιχείρησης,της κάθε πώλησης,οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Έτσι και ο ΦΠΑ θα μειωθεί σε όλες αυτές τις δραστηριότητες,επειδή θα εισρρέει αυτόματα στα δημόσια ταμεία και όλοι θα αποδίδουν τον έμμεσο φόρο που τους αναλογεί.
Τόσο απλό;Τόσο απλό όσο δε φαντάζεσθε,όταν για πράδειγμα πριν από ένα μήνα,επί προηγούμενης κυβέρνησης, το σύστημα εισρροών εκρροών στα πρατήρια βενζίνης ήταν ανενεργές και όλοι μιλούσαν για τεράστια φοροδιαφυγή στα καύσιμα.
Επίσης δεν έχει δημοσιονομικό κόστος η άμεση ανάλυση των δεδομένων της λίστας Φαλτσιανί,Λαγκάρντ,κτλ,αλλά και η αξιοποίηση όλων των δεδομένων που έχει στα χέρια του ο αξιότιμος κύριος Νικολόπουλος που μίλησε για μια δράκα οικογενειών που φοροδιαφεύγουν και μπορούν άμεσα να αποδόσουν 2 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ!
Αν κυβερνήσει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση πρέπει ο λαός να πάψει να αναστενάζει στα γκισέ του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Άμεση,επομένως διασύνδεση των αρχείων των ασφαλιστικών ταμείων και ψηφιοποίηση των λεγόμενων ενσήμων ασφάλισης για παλιούς ασφαλισμένους με παράλληλη κατάρτηση πλήρους ηλεκτρονικού αρχείου ασφάλισης,ώστε η όποια δικαιοπραξία του πολίτη να γίνεται αυτόματα,από ένα ασφαλιστικό φορέα και χωρίς τη φυσική παρουσία του πολίτη.
Επανεκκίνηση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα με ρεαλιστικές παραμέτρους ώστε να καταστεί βιώσιμο,με την αναζήτηση παράλληλα εξωγενών πόρων(π.χ. από ενεργειακούς πόρους στο μέλλον),που θα διασφαλίσουν τη σύνταξη των επόμενων γενεών.
Στο θέμα της δημόσιας Υγείας,του ΕΣΥ,του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ,πρέπει επιτέλους να ξέρουμε στη βάση ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος,ποιος είναι ο προϋπολογισμός,ποιες οι ανάγκες,πόσους εργαζόμενους θέλουμε,πόσους τελικά μπορούμε να πληρώσουμε και εντέλει τι είδους σύστημα θέλουμε, αυστηρά δημόσιο,μεικτό ή μόνο ιδιωτικό σύστημα υγείας,που θα αφήνει έξω όσους δεν έχουν να πληρώσουν;
Και μια χρήσιμη παρατήρηση:Όταν είχαμε ΙΚΑ στην περίθαλψη,με ιατρεία,εργαστήρια,νοσοκομεία και μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης-πρόληψης,τι δαπανούσαμε για 6.500 εκατομμύρια  ασφαλισμένους και τι δαπανούμε σήμερα μετά τις μεταρρυθμίσεις Λομβέρδου-Γεωργιάδη που μαζεύτηκε μεν η φαρμακευτική δαπάνη αλλά εκτινάχτηκε το λειτουργικό κόστος με το απίστευτο άνοιγμα που έγινε στη συνέχεια;
Θα μπορούσα να γράφω επί μέρες για το αυτονόητο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και όλα αυτά κύριε Γλέζο δεν είναι ψευδαισθήσεις της αριστεράς,για τις οποίες και εσείς συμβάλατε.
Είναι απαιτήσεις της κοινής λογικής που μπορεί να υλοποιήσει μια κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις και επιχειρηματικούς φίλους για να ανασάνει ο πολίτης και να μπουν οι βάσεις της ανάπτυξης και της απεξάρτησης της χώρας από μνημόνια,”θεσμούς” και δανειακές συμβάσεις.