Εμπλουτίζεται ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων για το Eurogroup

Αθήνα

Στον εμπλουτισμό του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει να εφαρμόσει η Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και ήδη φέρεται να έχει κοινοποιήσει τις σχετικές προτάσεις στους θεσμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Intime )

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μαξίμου (Φωτογραφία: Intime )

Στις έξι μεταρρυθμίσεις που είχαν αρχικά προαναγγελθεί από την κυβέρνηση και αφορούσαν στη διοικητική μεταρρύθμιση, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, στη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, στην ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και στη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων προστίθενται πλέον και άλλες.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν τύχει επεξεργασίας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής του οποίου προΐσταται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είχε μεταδώσει χθες το in.gr στο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει ο  Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup αναμένεται να περιλαμβάνεται ακόμη το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών στο Δημόσιο , αλλά και το νομοσχέδιο που αφορά στην Κοινοτική Οδηγία για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών (BRRD).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει ήδη στείλει προσχέδιο προτάσεων στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Θ.Κ.

Newsroom ΔΟΛ