Ομογενείς πολιτικοί συναντούν μέλη της κυβέρνησης στην Αθήνα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

“Είστε αξιέπαινοι καθώς με τις δράσεις σας συμβάλλετε καθημερινά στην ανάδειξη του ελληνισμού της διασποράς και στην προώθηση του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό. Ο φιλελληνισμός και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα κυρίως στις νέες γενιές ομογενών οφείλεται εν πολλοίς και στις δικές σας δράσεις.” Με τα λόγια αυτά ο0 Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας δέχτηκε στο υπουργείο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) σε εθιμοτυπική επίσκεψη.

Ο κ. Τόσκας ζήτησε ακόμη από τους ομογενείς πολιτικούς-μέλη της ΠαΔΕΕ  να προωθήσουν “την τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό” η οποία, όπως είπε, “θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμη δράση του οργανισμού σας με σημαντικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα. Προσδοκούμε λοιπόν στην βοήθεια σας για την δυναμική προώθηση της Ελλάδας στην διεθνή τουριστική αγορά”.

Την ομάδα των ομογενών πολιτευτών αποτελούσαν οι: John Pandazopoulos, (πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε.), πρώην βουλευτής Βικτώρια -Αυστραλία, Thomas Katsiantonis, πολιτειακός βουλευτής New Hampshire -ΗΠΑ, Jim Karygiannis, πρώην βουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Τορόντο -Καναδάς, Peter Katsambanis, βουλευτής Περιφέρειας Δυτικής Αυστραλίας, Lee Tarlamis, πρώην βουλευτής Βικτώρια -Αυστραλία, Vangiel Tavos, βουλευτής -Αλβανία, Panagiota Merchant, γερουσιαστής-Καναδάς, Leonidas Raptakis, γερουσιαστής ΗΠΑ και Theodore Rokas, πολιτειακός βουλευτής New Hampshire -ΗΠΑ.

Ο κ. Τόσκας τους προσφώνησε με την παρακάτω ομιλία:

Ο Υφυπουργός με τον Πρόεδρο της ΠαΔΕΕ κ. Πανταζόπουλο.

Ο Υφυπουργός Άμυνας  Νίκος Τόσκας με τον Πρόεδρο της ΠαΔΕΕ κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο.

“Αισθάνομαι ξεχωριστή τιμή να υποδέχομαι με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως ένας από τους πολιτικούς προϊσταμένους θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστές στο καθήκον και την αποστολή τους είναι έτοιμες, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εξασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποίησής του έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνισμό. Ο δικός σας αγώνας και η δική σας αγάπη για την μητέρα πατρίδα έχει ισχυροποιήσει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης σας. Η ανάπτυξη καλών σχέσεων και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αντιστοίχων των χωρών προέλευσης σας έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Καθοριστική είναι επίσης η συνεισφορά σας στην προαγωγή, στην διάδοση και στην προβολή των αρχών του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον σας για τον απόδημο ελληνισμό σε θέματα πολιτισμού, και καταπολέμησης της ξενοφοβίας.

DSC_0027

Ο Υφυπουργός Άμυνας με τα μέλη της ΠαΔΕΕ και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είστε αξιέπαινοι καθώς με τις δράσεις σας συμβάλλετε καθημερινά στην ανάδειξη του ελληνισμού της διασποράς και στην προώθηση του ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό. Ο φιλελληνισμός και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα κυρίως στις νέες γενιές ομογενών οφείλεται εν πολλοίς και στις δικές σας δράσεις.

Γνωρίζοντας τα ειλικρινή πατριωτικά σας αισθήματα στηριζόμαστε στην περαιτέρω βοήθεια σας για την επίλυση των εθνικών θεμάτων και την διεθνή προάσπιση του Ελληνισμού. Η συνεισφορά σας στα σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού, όπως το Κυπριακό, το ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ και η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα μπορεί να είναι καθοριστική ιδιαίτερα μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας που έχετε αναπτύξει.

Η ενίσχυση της Συνεργασίας και του Εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και των χωρών προέλευσης των μελών σας είναι ένας ακόμα τομέας που θα είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάταση της Ελλάδας. Σημαντική μπορεί επίσης να είναι η συμβολή σας στην προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών και του εμπορίου γενικότερα.

Επιπρόσθετα η τουριστική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμη δράση του οργανισμού σας με σημαντικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα. Προσδοκούμε λοιπόν στην βοήθεια σας για την δυναμική προώθηση της Ελλάδας στην διεθνή τουριστική αγορά.

Η επιτυχία σας τόσο ως ξεχωριστές προσωπικότητες όσο και ως ομάδα στο εξωτερικό μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες και ελπίζουμε να έχουμε και εμείς από εδώ από την Ελλάδα την δυνατότητα να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες σας. Η διμερής καλή σχέση και επικοινωνία τίθεται για εμάς ως προϋπόθεση για την ευόδωση όλων των κοινών μας προσπαθειών.

Εύχομαι με το καλό να επαναλάβουμε σύντομα την συνάντησή μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας”.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 και ώρα 14:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).