Τσίπρας: Τέσσερα σημεία διαφωνίας με τους εταίρους – Συνάντηση με Γ. Παπανδρέου

Αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους ώς το τέλος του μήνα δηλώνει στο Reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι υπάρχει μέν πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τέσσερα σημεία, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία, πολιτική και όχι τεχνικής προσέγγισης, όπως λέει.

Τα τέσσερα σημεία διαφωνίας, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, είναι «στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Τσίπρας-Παπανδρέου

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου. Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, έπειτα από τη διώρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να μείνει η Ελλάδα όρθια και εντός του ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης είναι μια κατάκτηση που δεν πρέπει να χαθεί.

Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2009, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρασιτικές αντιλήψεις στην οικονομία.

Στόχος είναι η αναπτυξαική προοπτική της χώρας, συμπλήρωσε και είπε ότι αυτός είναι ο στρατηγικός και εθνικός σχτόχος, γι’ αυτόν τον στόχο παλαύουμε και θα παλεύουμε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ανέφερε ότι επιθυμούμε μια Ευρώπη διαφορετική, πιο προοδευτική, ωστόσο βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.