Ακρωτηριάστηκε 5χρονο αγοράκι σε παιδική χαρά στα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Ένα 5χρονο αγοράκι έχασε τον αντίχειρά του, παίζοντας σε τσουλήθρα στο Πάρκο Κουραμπά στα Ιωάννινα. Αμέσως υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, οπότε και θα κριθεί εάν πέτυχε ή όχι η συγκόλληση.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο σε μια από τις καινούριες τσουλήθρες στο Πάρκο Κουραμπά, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο παιδιά. Καθώς το αγοράκι έπαιζε στην τσουλήθρα, πιάστηκε το δάχτυλό στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο ξύλινο και το σιδερένιο πλαίσιο της τσουλήθρας.

Ο αντίχειρας του παιδιού ακρωτηριάστηκε και στο Πάρκο επικράτησε πανικός. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθηε σε πολύωρη επέμβαση.

Στο Πάρκο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν τον χώρο του ατυχήματος και στη συνέχεια εκκένωσαν την παιδική χαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε αυτοψία από υπαλλήλους του Δήμου, ενώ την Κυριακή συνεργείο κλείδωσε τις πόρτες του Πάρκου, τοποθετώντας πρόχειρα σημειώματα ότι απαγορεύεται η είσοδος.

Από το Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Το έργο ανάπλασης του Πάρκου Κουραμπά είχε ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Κατά τις πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, ο προϋπολογισμός του έργου άγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Στο έργο προβλέπονταν πλήρης ανακαίνιση του χώρου, διαχωρισμός του ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τοποθέτηση παιχνιδιών με αυστηρές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οριστική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν έχει γίνει, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας δεκαπέντε μηνών.

Newsroom ΔΟΛ