Στην Κομοτηνή διεξήχθη το 16ο συνέδριο των ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ

 

1546311_10205004708865246_7321618979593652738_n

Στη Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 και χθες Σάββατο 9 Μαΐου, το 16ο   ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ (Περιφέρεια ΑΗΕΡΑ  25 ΕΛΛΑΣ -AHEPA DISTRICT 25 HELLAS).  Στο φετινό συνέδριο θα παραβρεθεί και θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του  Ύπατου Συμβουλίου από τη Αμερική, με επικεφαλής τον Supreme President Fillip Frangos (Φίλιππος Φράγκος).photo (1) 11071513_989486654403411_949893806170588846_n

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, με τη παρουσία των αρχών, έγινε χθες Σάββατο 9 Μαΐου, στις 9.00 με 10.30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Σχετικά με την απήχηση που είχε το Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική σελίδα: komotinipress.gr  ” Με το σκεπτικό ότι η Περιοχή μας είναι μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή και οι κάτοικοι της αναζητούν με πάθος κινήσεις – διοργανώσεις που θα τους τονώσουν το Εθνικό φρόνημα. Η διεξαγωγή ενός συνεδρίου -σήμερα παρά ποτέ- με τη σημαία της Οργάνωσης, θα τονώσει το γόητρο του πληθυσμού, που ανταποκρίνεται πάντα θετικά σε τέτοιες ενέργειες και θα αγκαλιάσει την ΑΗΕΡΑ.”

ΟΜΙΛΙΕΣ

Ομιλία Υφ. Επικρατείας κ. Τέρενς Κουΐκ στην Κομοτηνή, στο Συνέδριο των AHEPA

 

«Διπλός ο αγώνας που πρέπει να γίνεται, όπως θα τον περιγράψω εδώ στη Κομοτηνή, με την σημειολογική σημασία του.

Αγώνας για την προβολή και την ενίσχυση δεσμών με την ελληνική ομογένεια που την θέλουμε ακόμα περισσότερο κοντά, εδώ στη Θράκη, αλλά και αγώνας με συνεχή προσπάθεια ενδυνάμωσης της εθνικής ταυτότητας των ελληνικών θρησκευτικών μειονοτήτων.

Τουλάχιστον για μένα αποτελούσε και αποτελεί για μένα στάση ζωής. Είτε ασκώντας το λειτούργημα του δημοσιογράφου, είτε υπηρετώντας τον ελληνικό λαό από την πολιτική μου θέση, οι στοχευμένες δράσεις για στήριξη του ελληνικού στοιχείου, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικό ζήτημα προσωπικής ευαισθησίας, αλλά και έμπρακτου ενδιαφέροντος τόσο από τη κυβέρνηση, όσο και από τους εταίρους της, εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», επεσήμανε ο κ. Κουίκ κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της ετήσιας

kouik-660x330 συνέλευσης της μεγαλύερης ομογενειακής οργάνωσης, των AHEPA, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν διανοείται ότι θα τεθεί σε αμφισβήτηση η ελληνικότητα της Θράκης και δεν πρόκειται να μείνει αδρανής μπροστά στα όσα επιχειρούνται, από ξένα κέντρα με Δούρειους Ίππους, για το αντίθετο. Κανένας δεν θα μετατρέψει τη Θράκη σε Κόσσοβο!

Από την παρούσα θέση του Υφυπουργού Επικρατείας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, σας βεβαιώνω, ότι θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τον Έλληνα και τον ελληνισμό, ανεξαρτήτου γεωγραφικής τοποθέτησης και θρησκεύματος.

Όπου υπάρχει Έλληνας πολίτης, χτυπάει η καρδιά και το μέλλον της Ελλάδας. Κανένας Έλληνας δεν θα πρέπει να νιώθει απομονωμένος, παραγκωνισμένος αλλά αντιθέτως θα πρέπει ενωμένοι να φροντίσουμε για την ενσωμάτωση και ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας κάθε Έλληνα πολίτη που κουβαλάει την ελληνική σημαία βαθιά ριζωμένη μέσα του.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους ΑΧΕΠΑΝΣ, που με τη γενναιοδωρία τους, το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο και τη σθεναρή τους στάση στα εθνικά μας θέματα, βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Η κυβέρνησή μας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζει και χαιρετίζει το έργο σας. Ας πορευτούμε ενωμένοι για μια Ελλάδα περήφανη και ζωντανή πάντα στις καρδιές μας», κατέληξε ο Υφυπουργός Επικρατείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1. Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εργασίες του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
2. Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 8/5 με την υποδοχή του Ύπατου Προέδρου, των μελών του Ύπατου Συμβουλίου και των μελών της ΑΗΕΡΑ Family στην Αλεξανδρούπολη, όπου έφθασαν προερχόμενοι από την συνάντησή τους με τον Πατριάρχη στο Φανάρι.
3. Παρουσία τους συνεδρίασε σε κλίμα συγκίνησης, στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, το Δ.Σ. της Περιφέρειας όπου εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός προκειμένου να παρουσιασθούν στο Σώμα του Συνεδρίου.
4. Η μέρα έκλεισε με αδελφικό δείπνο σε ταβέρνα της πόλης.
5. Το πρωί του Σαββάτου 9/5, έγινε το Registration των Συνέδρων και Παρατηρητών. Στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίο
11073970_968684816483595_6902631269870835064_n
υ παραβρέθηκε και τίμησε την ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ πλήθος επισήμων και απλών πολιτών της Κομοτηνής.
6. Έγινε ορκωμοσία 9 νέων μελών ενώπιον του Ύπατου Προέδρου.
7. Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, παρουσιάσθηκαν και εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης, ο Προϋπολογισμός της επόμενης θητείας και οι αναφορές των Προέδρων των Τμημάτων και των PDGs. Εξελέγη ο AHEPAN of the Year 2015 και προκρίθηκε η πόλη που θα αναλάβει το Συνέδριο του 2016. Εγκρίθηκαν προτάσεις για National Projects και ακούστηκαν προτάσεις Συνέδρων.
8. Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας, με επανεκλογή του αδ. Γιώργου Πλοκαμάκη στο Αξίωμα του Κυβερνήτη, και η Εξελεγκτική Επιτροπή.
9. Παράλληλα με το Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ, σε άλλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής της Κομοτηνής, συνεδρίασαν Τμήματα των Θυγατέρων της Πηνελόπης με την παρουσία της της Grand President.
10. Το βράδυ, στο επίσημο Δείπνο έγινε η ορκωμοσία του Κυβερνήτη και του νέου Δ.Σ. που αναλαμβάνουν από 1η Ιουλίου. Τιμήθηκε από την ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ ο επιχειρηματίας Δ. Πολιτόπουλος και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στον Ύπατο Πρόεδρο και τους υπόλοιπους επισκέπτες. Παρουσιάσθηκαν χορευτικά και η διασκέδαση κράτησε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.
11. Για την άψογη οργάνωση του Συνεδρίου κουράστηκαν και τα κατάφεραν οι αδελφοί του Τμήματος Κομοτηνής, ενώ για την εντυπωσιακή προσέλευση και τον παλμό των αδελφών Συνέδρων, εργάσθηκε μεθοδικά το απερχόμενο Δ.Σ. της Περιφέρειας. Όλοι υπό τον συντονισμό του Κυβερνήτη αδ. Γ. Πλοκαμάκη.
12. Λεπτομέρειες και Fotos για τα σημαντικά και πολλά γεγονότα, θα σας αποσταλούν με νέα Δελτία Τύπου.
AHEPA Day

May 17, 2015

The 3rd Sunday of May is always AHEPA Day

 

Since 1999 AHEPA Day has been established as the third Sunday of every May. The Order of AHEPA has a booklet for use by the AHEPA chapters on the AHEPA web site.  To Download your copy click here:http://ahepa.org/uploads/pdf/ahepa_day_planbook.pdf

 

 

Every chapter asked to do something for the observance.

 

Please take a moment at your next chapter meeting to try to promote the AHEPA event in your community. Host a coffee hour after church to recruit new members, hold a memorial service for your departed members, and try to get the name AHEPA out in the community by holding a press conference on a community project, or mail everyone in your community an AHEPA day card.

 

Every little bit helps promote the wonderful work AHEPA does both nationally and locally. Go to your town city hall ask the Mayor to join, or visit your promote fire department and donate something for their use. AHEPA is a powerful and respected organization, use it to your chapters’ advantage and promote our good work.

 

An encyclical will be sent to your local church by the Archbishop of America, His Eminence Demetrios use this with your local priest to show how important we are and that we do great work!