ΤΕΛΙΚΟ: Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 1-3 – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάρτσα!

Η Μπάρτσα έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρεμπλ για δεύτερη φορά, ενώ είναι δεδομένα η πιο επιτυχημένη ομάδα του 21ου αιώνα!

Το παιχνίδι
Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για τη Μπαρτσελόνα. Η Γιούβε πίεσε ψηλά, όμως στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η Μπάρτσα πήρε το προβάδισμα. Ο Μέσι άλλαξε διαγώνια το παιχνίδι, ο Νεϊμάρ βρήκε τον Ινιέστα κι αυτός τον Ράκιτιτς που σε κενή, ουσιαστικά, εστία άνοιξε το σκορ!

Στιγμές μετά το 1-0...
Στιγμές μετά το 1-0…
Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με συνεχείς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Ο Μοράτα στο 8′ έκανε κούρσα από δεξιά, κι αφού… έστειλε τον Μασεράνο, γύρισε στον Βιδάλ. Ο Χιλιανός από το ύψος της περιοχής έπιασε με τη μία το σουτ, όμως δε βρήκε εστία.


Στο 13′ ο Μέσι έψαξε με ωραία λόμπα στην περιοχή τον Νεϊμάρ, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα και να απειλήσει το Μπουφόν.

Και οι δύο ομάδες πίεζαν την ανάπτυξη του αντιπάλου, με τα λάθη να μη λείπουν. Ο Μπουφόν κράτησε ζωντανή με τρομερή επέμβαση την ομάδα του στο σουτ του Ντάνι Άλβες, με τον Μοράτα να μη μπορεί να ισοφαρίσει με το αριστερό στο 24′.

Οι δυο ομάδες συνέχιζαν να απειλούν με σουτ εκτός περιοχής, άλλη μεγάλη φάση όμως ως το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε, με το 1-0 να μένει μετά τα πρώτα 45′.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Μπαρτσελόνα να πιέζει και να είναι και πάλι καλύτερη. Ο Σουάρεζ σπατάλησε μια κόντρα όπου η ομάδα του βγήκε με 5 εναντίον δύο, κι η Γιούβε τους τιμώρησε! Στο 55′ ο Μαρκίζιο πάτησε υπέροχα για τον Λιχτστάινερ, εκείνος γύρισε στην περιοχή για τον Τέβεζ, με τον Αργεντίνο να σουτάρει, τον Τερ Στέγκεν να βγάζει, αλλά ο Μοράτα παραμόνευε και ισοφάρισε προ κενής εστίας.


Κι ενώ η Γιούβε έδειχνε να πατάει καλύτερα και να κυκλοφορεί τη μπάλα, έφτανε μια ενέργεια του Μέσι για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Αργεντίνος πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε σλάλομ ανάμεσα σε τρεις “μπιανκονέρι”, έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον Μπουφόν να μη βγάζει σταθερά και τον Σουάρεζ που μύριζε τη φάση να σκοράρει στο ριμπάουντ, σε ένα γκολ – καρμπόν με την ισοφάριση της Γιούβε !


Η Vecchia Signora δεν έδειξε καλά αντανακλαστικά μετά το γκολ. Η Μπάρτσα κράτησε την κατοχή της μπάλας, ήταν αυτή που τριγύριζε την αντίπαλη περιοχή, ελέγχοντας το ρυθμό έως και τα τελευταία λεπτά.

Η Γιούβε έπαιξε το τελευταίο της χαρτί με ένα γέμισμα στις καθυστερήσεις, όμως το γκολ το βρήκε ο… Νεϊμάρ! Οι Καταλανοί βγήκαν στην κόντρα, με τον Πέδρο να βγάζει τον Βραζιλιάνο φάτσα με τον Μπουφόν. Εκείνος δεν αστόχησε, δίνοντας το έναυσμα για πάρτι εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, σε όλους τους απανταχού “Μπλαουγκράνα”.

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπατζάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89’ Κομάν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ (80’ Περέιρα), Τέβεζ, Μοράτα (85’ Γιορέντε)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (77’ Τσάβι), Ράκιτιτς (90’ Ματιέ), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ