Άνοιξε το ιστορικό μουσείο της Alfa Romeo στο Τορίνο

Με την ευκαιρία εορτασμού των 105 χρόνων λειτουργίας της, η Alfa Romeo εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το άνοιγμα του ιστορικού μουσείου στο Μιλάνο της Ιταλίας το οποίο φέρει την ονομασία “La macchina del tempo”.

Το μουσείο φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κομμάτια της ιστορικής συλλογής της Alfa Romeo, η οποία συγκεντρώθηκε από τις αρχές του 1960. Αρχικά εγκαινιάστηκε το 1976 αλλά έκλεισε το 2009 εξαιτίας κλεισίματος του εργοστασίου παραγωγής στο Arese. Στο τέλος του 2013 κλήθηκε ο αρχιτέκτων Benedetto Camerana για να προτείνει ένα νέο σχέδιο του μουσείου προκειμένου να ανοίξει και πάλι. Οι εργασίες άρχισαν το καλοκαίρι του 2014 και σε λιγότερο από 12 μήνες ολοκληρώθηκε το ανανεωμένο μουσείο.

To μουσείο της Alfa Romeo βρίσκεται στο Τορίνο

To μουσείο της Alfa Romeo βρίσκεται στο Τορίνο

Αυτοκίνητα που έχουν γράψει ιστορία
Σε αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά μοντέλα του παρελθόντος. Όπως για παράδειγμα το πρώτο αυτοκίνητο A.L.F.A, το 24 HP, το 6C 1750 Gran Sport που οδηγούσε ο Tazio Το μουσείο στο Τορίνο εχει τρεις διαφορετικές θεματολογίες Nuvolari, η 8C coachbuilt by Touring, το Gran Premio 159 “Alfetta 159” νικητή της Formula 1 που οδηγούσε ο Juan Manuel Fangio, η Giulietta, ένα αυτοκίνητο σύμβολο τη δεκαετία του 1950, το Championship 33 TT 12 κ.ά.

Το μουσείο έχει χωριστεί σε τρεις αρχές της μάρκας: Χρονική διάρκεια, η οποία αντιπροσωπεύει βιομηχανική συνέχεια, ομορφιά, η οποία συνδυάζει  το στιλ με το design, ταχύτητα, συνοψίζοντας τεχνολογία και μικρό βάρος. Σε κάθε μία αρχή είναι αφιερωμένος ένας όροφος του μουσείου.

Το “La macchina del tempo – Museo storico Alfa Romeo” εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου κατά την διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης της νέας Giulia και είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά 9-18:00 εκτός Τρίτης.

Το ντιζάιν έχει ιταλική... υπογραφή!

Το ντιζάιν έχει ιταλική… υπογραφή!

 

Η θρυλική Giulietta...

Η θρυλική Giulietta…

 

Μοντέλα της Alfa Romeo που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της...

Μοντέλα της Alfa Romeo που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της…

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Alfa Romeo ξεχωρίζει για το ντιζάιν των μοντέλων της...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Alfa Romeo ξεχωρίζει για το ντιζάιν των μοντέλων της…

πηγή:Zougla.gr