Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για συνέδριο: Διαρκές, έκτακτο ή… δημοψήφισμα

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστούν οισυλλογικές διαδικασίες του Κόμματος την επόμενη περίοδο,  όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία.

Η ΚΕ θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο.

Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.

Έτσι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλεςπροτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στην συνεδρίαση της Πέμπτης.