Ύπατος Πρόεδρος ΑΗΕΡΑ: Απλή, διορατική και ουσιαστική η Σύσκεψη στον Λευκό Οίκο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Απλή, διορατική, και ουσιαστική» χαρακτήρισε τη συζήτηση (6 Αυγούστου 2015) με Αμερικανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο (https://www.panhellenicpost.com/archives/130784) ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Ιωάννης Γαλάνης (Supreme President John W. Galanis.) Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς το τελικό αποτέλεσμα των συζητήσεων, δήλωσε, όμως, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΑΗΕΡΑ, θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να επιτύχει η όποια τελική πρωτοβουλία αναληφθεί από τις ΗΠΑ για παροχή εμπράγματης βοήθειας στην Ελλάδα και το λαό της.

John Galanis

John Galanis

«Η ΑΧΕΠΑ, είπε ο κ. Γαλάνης, εκτιμά ειλικρινά την ισχυρή δέσμευση από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και προβολής της στο Καπιτώλιο και στην ομογενειακή κοινότητα για την κρίση”, δήλωσε ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Ιωάννης Γαλάνης (John W. Galanis).Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, αναφερόμενος στην ουσία της συζήτησης πρόσθεσε: “Βρήκαμε τη συζήτηση να είναι απλή, διορατική, και ουσιαστική, και οι εκπρόσωποι της Κοινότητας ήρθαν μαζί για να εκφέρουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για το πώς να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η ΑHEPA προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων και είναι έτοιμη να βοηθήσει με την εφαρμογή οποιασδήποτε ισχυρής προσπάθειας ή λύσης για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που μπορεί να υλοποιηθεί. »(Galanis said “AHEPA sincerely appreciates the high level of engagement by United States government officials to address the crisis in Greece and its outreach to Capitol Hill and the community on the crisis. We found the discussion to be straightforward, insightful, and substantive, and the community came together to provide its thoughts and ideas on how to help Greece. AHEPA looks forward to continued discussions and stands ready to assist with the implementation of any sustainable, concrete opportunities or solutions for Greece and its people that may materialize.”)

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΗΕΡΑ (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση), είναι ένας κορυφαίος σύλλογος με έδρα τις ΗΠΑ και περισσότερα από 40.000 μέλη σε ολόκληρη την Αμερική, την Ευρώπη, τον Καναδά και την Αυστραλία. Στις τάξεις της υπάρχουν πολίτες Ελληνικής καταγωγής, Έλληνες και Φιλέλληνες.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Πρόεδρο, η ΑΗΕΡΑ, κατέθεσε ορισμένες προτάσεις για να βοηθηθεί ο τομέας του τουρισμού και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Επιπλέον, η ΑΧΕΠΑ παρήχε πληροφορίες για ορισμένους τομείς στους οποίους η αμερικανική διοίκηση θέλει να βοηθήσει, όπως είναι η δημόσια διοίκηση και, ειδικότερα, το μεταναστευτικό και η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ευχαριστίες

BMossaidis

B. Mossaidis

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΗΕΡΑ, Βασίλης Μωσαϊδης (Basil Mossaidis) συναντήθηκε με την Lea Bouzis, διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων Ευρώπης και Ευρασίας, του Υπουργείου Οικονομικών (director, International Affairs Office of Europe & Eurasia, U.S. Department of the Treasury) την οποία και προσωπικά ευχαρίστησε εκ μέρους της οργάνωσης για τις προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών Τζάκομπ Λιού (Treasury Secretary Jacob Lew) στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. «Ευχαριστήσαμε την Bouzis για τον χρόνο που μας αφιέρωσε να μιλήσουμε γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα. Ήταν μία ενημερωτική σύσκεψη και προσβλέπουμε στο να διατηρήσουμε το διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών πάνω στο θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης», είπε ο κ. Μωσσαϊδης..

“We thanked Director for the generous amount of time she afforded us to talk about the situation in Greece,” Mossaidis said. “It was an informative meeting, and we look forward to maintaining dialogue with Treasury on Greece’s debt crisis, concluded Mr. Mossaidis.