«K. Τσίπρα κυβερνάτε μια χώρα, δεν είστε στο The Voice». Ποιος γνωστός παρουσιαστής το είπε;

O Βρετανός κωμικός John Oliver σατιρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο της σάτιρας του Βρετανού κωμικού John Oliver, βρέθηκε αυτή τη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός και η απόφασή του να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

«Ας πάμε στην Ελλάδα την πατρίδα μερικών ιδιοφυιών, όπως ο Σωκράτη, ο Αριστοτέλη και αυτός ο τύπος στη Μύκονο με το στρινγκ. Ήταν μια τρελή χρονιά για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που εκλέχθηκε τον Ιανουάριο υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες αποφάσισε να τα παρατείνει, πράγμα απαράδεκτο. Μέχρι και ο ίδιος προσπάθησε να πάρει μια απόσταση από την απόφαση την ώρα που ανακοίνωνε τα μέτρα στο κοινοβούλιο», εξηγεί ο παρουσιαστής του «Last Week Tonight».

Ενώ με βίντεο προβάλλει το απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου αναφέρει: «Εγώ να παραδεχτώ ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και δεν συμφωνώ με αυτά, δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία και το λέω ανοιχτά, ωστόσο λέω ότι πρέπει να τα εφαρμόσουμε», με τον Βρετανό κωμικό να αναλαμβάνει δράση για την αμφιλεγόμενη δήλωση του πρωθυπουργού και παραβάλει το παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου Roosevelt.

«Αυτή δεν είναι μια εμπνευσμένη ομιλία, φαίνεται δεν άκουσες αυτή του Franklin D. Roosevelt για μια νέα συμφωνία που είπε ‘Κοιτάξτε, θα πετύχει κάτι τέτοιο; Ποιος ξέρει; Ίσως όχι, αλλά είναι καλύτερο από μένα κάνοντας την ανάγκη μου στην τουαλέτα, ήταν η μόνη μου ιδέα επομένως το κάνουμε. Θα το κάνουμε τώρα» κατέληξε ο Oliver.

«Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο Τσίπρας χάνει την υποστήριξη, ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα. Την Πέμπτη έκανε μια ανακοίνωση- έκπληξη: “Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, ισχυρίζεται ότι είναι ηθικό του καθήκον να επιτρέψει στον λαό να κρίνει την σύντομη περίοδο της διακυβέρνησης του» επισημαίνει ο παρουσιαστής.

«Επομένως, και άλλες εκλογές, μόλις είχατε κάνει τον Ιανουάριο, κυβερνάτε μια χώρα δεν κάνετε απλά μια σεζόν στο The Voice. Το να παραιτηθείς 7 μήνες μετά μπορεί να είναι ένα σημάδι αδυναμίας, ωστόσο κάποιοι διαφωνούν υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μια κατανοητή πολιτική κίνηση», θα πει και θα προβάλλει το ρεπορτάζ του al jazeera που αναφέρει: «Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να απευθυνθεί στον λαό σε μια προσπάθεια να ‘φιμώσει’ όσους προβάλλουν αντίσταση και να ανανεώσει τα μέτρα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πετύχει. Θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό να τον εκλέξει προτού γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες από τα νέα μέτρα του μνημόνιο».

Τέλος, αναγνωρίζει την «ιδιοφυΐα» του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αυτό είναι λαμπρό, ζητά να επανεκλέγει τώρα ώστε οι ψηφοφόροι να ‘κολλήσουν’ μαζί σου έως ότου καταλάβουν ποσό απαίσιες έκανες τις ζωές τους». Ενώ, παρομοιάζει την προσπάθειά του αυτή με την πρόταση γάμου του Τομ Κρουζ στην Κείτι Χόλμς: «Συγχαρητήρια Τσίπρα, μόλις δημιούργησες το εκλογικό ισοδύναμο με την πρόταση γάμου του Τομ Κρούζ ‘-Θα με παντρευτείς; -Ναι. -Τέλεια, τώρα που θα είμαστε μαζί για πάντα ας συζητήσουμε πόσο κοστίζει να καλέσουμε ένα πνεύμα αρχαίου εξωγήινου, που σκοτώθηκε πριν από 75 εκατ. χρόνια από τον δικτάτορα του γαλαξία. Είπες ναι», καταλήγει αστειευόμενος ο εκκεντρικός παρουσιαστής.

Πηγή: news247.gr