ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Σε τα μας;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Άκου να δεις! Τώρα πως μπορεί και τι μπορεί να δει κάποιος …ακούγοντας, αυτό είναι από τα παράδοξα της ελληνικής γλώσσας. Από δαύτα ων ουκ εστί αριθμός!

Κάτσε όρθιος! Μα καλά, θα κάθομαι ή θα είμαι όρθιος;

Παιδιά, είναι κανένας εκεί; Μα πως μπορεί να κάπου …κανένας;  Ή το άλλο, θέλεις τίποτα; Μπα, μάλλον …τίποτα!

Το καλύτερο το είπε το όλον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μπόλαρη: Δεν είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ! Σιγά που θα έβγαζαν και επίσημο ανακοινωθέν! Τι έκανε ο Μπόλαρης στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ!.. Μάζευε ραδίκια! Αν κυβερνούσαν, θα ‘πεφτε το ΠΑΣΟΚ;

Τώρα θα πείτε τι του ζήλεψε ο Τσίπρας και τον πήρε σόγαμπρο;

Ο μόνος, είναι;  Εδώ καλέ, το μισό κόμμα, το «παλιό ΠΑΣΟΚ» είναι! Α, ναι, και το «παλιό» ΚΚΕ! Πως το είπε ο Τσίπρας; Α, ναι, ξεφορτωθήκαμε, είπε, το παλιό! Το ενσωμάτωσε στο ΣΥΡΙΖΑ!

Εδώ ο Πάνος Καμμένος παραίτησε τον Δημήτρη Καμμένο γιατί, λέει, δεν ήξερε ότι έγραφε ρατσιστικά ραβασάκια στο twitter! Καλά, δεν ήξερε, δεν ρώταγε;  Τώρα ο Δημήτρης που το πήρε κατάκαρδα! Δώδεκα ώρες υπουργός ούτε απορρυπαντικό να ήτανε: «Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε»!

Ε, κι αυτός θύμωσε, έφυγε νύκτα παίρνοντας μαζί του και τα κλειδιά του γραφείου του Υφυπουργού!.. Όχι αυτός δεν ήταν το «παλιό», το «νέο» ήτανε…

Ωραίες ιδέες… Τώρα φταίνε οι …χάκερς! Μπα, μάλλον οι Ανώνυμοι θα του την έφεραν… Εμ, 20 συνεργάτες λέει είχε για τις σελίδες δικτύωσης! Κι αυτός τι έκανε όλη μέρα;

Αμ η Μακρή, έ; Μη μου πείτε, για να το λέει αυτή, κάτι θα ξέρει! Η Βουλή, παλιά αμαρτία! Και οι βουλευτές! Ο άλλος,  θυμάστε που βούτηξε την κάλπη στην πλάτη κι άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους; Επί εποχής έγχρωμων ψηφοδελτίων… Μέσα στη Βουλή!  Παλιές ιστορίες. Παλιές αμαρτίες.

Πάντα των «αδιάφθορων»… Πάντα των «προοδευτικών». Και των «σοσιαλιστών»!

Η γιαγιά μου έλεγε: όταν ακούς πολλά κεράσια βάσταγε μικρά καλάθια…

Εγώ καταλαβαίνω, πάντως, ότι άρχισαν τα βιολιά… Κι ακόμα είμαστε στην αρχή! Και δεν έχουν αρχίσει να «σκάνε» μύτη στη Βουλή τα εφαρμοστικά νομοσχέδια!!!

Γι αυτό έσπευσαν άρον- άρον να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία! Να προλάβουν τις επόμενες εκλογές, εκεί κατά τις αρχές του καλοκαιριού!

Το ‘χει βίτσιο ο Τσίπρας. Καλοκαιριάτικα να μας στέλνει στις κάλπες! Γι αυτό τον ψηφίζουν οι καλοκαιρινοί ψηφοφόροι! Για να τον τιμωρήσουν!!!

Μας κόβεις τα μπάνια εσύ, άντε χώσου στο μαγκανοπήγαδο να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, εκείνοι!  Κι όσο εμείς τον στέλνουμε στο Μέγαρο, τόσο αυτός πασχίζει να βγει έξω! Μέχρι και τον Μπόλαρη έκανε υπουργό μπας και ξεσηκωθούν οι πέτρες!

Αλλά τίποτα δεν τον σώζει. Εκεί, το ποτήρι μέχρι τέλους! Μέχρι τελευταίας σταγόνας …μνημονίου! Όχι, που ψάχνει για κουτόφραγκους… Αυτός το υπέγραψε οι άλλοι να το εφαρμόσουν! Για να τους πάρουν με τα λεμόνια!!!

Κι αυτός χαμογελαστός και μορφονιός να μοιράζει …ελπίδες!

Σε τα μας, Πρόεδρε;

Πώς το είπε η Μακρή; Για Ανοχή μίλησε, αλλά είμαι σίγουρος,  δεν εννοούσε …ψήφο!..