Ο Αυστραλός πρωθυπουργός τα «σπάει» σε Ελληνικό Φεστιβάλ

Ο πρωθυπουργός ενώ τα σπάει

Ο πρωθυπουργός ενώ τα σπάει

«Οι Έλληνες επεφύλαξαν στο Μάλκολμ Τέρνμπουλ υποδοχή σούπερ-σταρ» έγραψε η εφημερίδα Gold Coast Bulletin για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού της Αυστραλίας σε ελληνική εκδήλωση.

Και η εκδήλωση αυτή ήταν το «Ελληνικό Πανηγύρι» που οργάνωσε η Ενορία Αγίας Άννας Gold Coast Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, πάνω από 20.000 άτομα παρακολούθησαν το Gold Coast Greek Festival και στην πλειοψηφία τους αποθέωσαν τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τέρνμπουλ έμεινε στο χώρο της εκδήλωσης σχεδόν δυο ώρες, μίλησε με νεαρά Ελληνόπουλα, φωτογραφήθηκε με πολυάριθμους ομογενείς, γεύτηκε αρνί στη σούβλα και στο «τσακίρ-κέφι» έσπασε πιάτα!

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ένας ύμνος για την Ελλάδα, τους Έλληνες και, κυρίως, την ομογένεια της Αυστραλίας.

Τον πρωθυπουργό, που συνοδευόταν από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Gold Coast Tom Tate και άλλους επισήμους, καλωσόρισε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας και χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Άννας, Τζιμ Ράπτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τοπικό Φιλελεύθερο βουλευτή, Steven Ciobo, που πάντα στηρίζει τον Ελληνισμό της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της πολιτιστικής έκθεσης του Ελληνικού Φεστιβάλ ήταν «Θεοί, μύθοι και θνητοί και σ’ αυτήν παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών του σχολείου Αγίας Άννας που αναφερόταν στην ελληνική ιστορία από τη μυθολογία ως τις μέρες μας.