Σάλος για τον Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ – Οι αποκαλύψεις

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση εξακολουθούν να προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Πάνος Λάμπρου ήταν σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, την διάψευση του υπουργείου και την αποκάλυψη με έγγραφα ότι εξακολουθεί να είναι σύμβουλος, νέος πονοκέφαλο προκαλεί για το κυβερνών κόμμα η υπόθεση του κομματικού στελέχους του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρχικά διέψευσε ότι ο Πάνος Λάμπρου έχει οργανική σχέση με το υπουργείο, αλλά τα ντοκουμέντα διαψεύδουν την άποψή του.

Το έγγραφο αυτό αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου:

Ο Λάμπρου με τον πρωθυπουργό στη φυλακή Διαβατών

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε τον κ. Τσίπρα που στις 2 Νοεμβρίου εγκαινίασε μονάδα του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Διαβατών. «Ήμασταν μαζί» είπε την Τρίτη ο ίδιος ο Πάνος Λάμπρου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».

O Λάμπρου ήταν μάρτυρας στη δίκη της 17 Νοέμβρη

Οπως είχε γραφτεί και παλαιότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ως μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.

Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Οπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

 

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του εξαπέλυσε το 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Ηρακλή Κωστάρη που καταδικάστηκαν για τις ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά και τον Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ -που το 2012 βρίσκονταν στην Διοικούσα Επιτροπή του- είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.

Ποιοί υπερασπίζονται τον Πάνο Λάμπρου

Ο κ. Λάμπρου είναι μέλος της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» η οποία, σε δήλωσή της αναφέρει:

«Θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα τον Πάνο Λάμπρου» σημειώνοντας πως «η παρακρατικού τύπου στοχοποίηση του ίδιου -και ποιος ξέρει πόσων ακόμη- στοχεύει στην «απενεργοποίηση» και την απομόνωση όσων δραστηριοποιούνται χωρίς παρωπίδες για τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην ουσία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης συνολικά».

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» κάνει λόγο για «απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης» του Πάνου Λάμπρου, από μερίδα τηλεοπτικών σταθμών με αφορμή τις αστυνομικές μυθιστορίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση».

Μητσοτάκης-Αδωνις για τον Λάμπρου

Σε δηλώσεις τους στο Mega δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ και υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, στηλιτεύουν τον διορισμό στο υπ. Δικαιοσύνης του Π. Λάμπρου παρά το γεγονός ότι υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης μελών της «17 Νοέμβρη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το γεγονός ότι επελέγη ως ειδικός σύμβουλος στο υπ. Δικαιοσύνης, ένας μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της «17Ν». Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα, τη σπουδή του κ. Παρασκευόπουλου, να αποφυλακίσει τον Ξηρό. Οι διατάξεις για τους έγκλειστους τρομοκράτες δεν ήταν μόνο «φωτογραφικές» αλλά και «κατά παραγγελία»».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε: «Εγώ πάντα έλεγα και πίστευα ότι υπάρχει μια σχέση συμπάθειας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της τρομοκρατίας και όταν τα έλεγα αυτά, με χαρακτήριζαν «ακραίο» και μιλούσαν για την θεωρία των «δύο άκρων». Τώρα αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διορίζει σε κυβερνητικές θέσεις όχι μόνο μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών, αλλά και ανθρώπους που διατηρούν σχέσεις μαζί τους μέχρι και σήμερα. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και παρ’ όλα αυτά, διόριζε. Διότι ενώ ο Πανούσης φέρεται να τον είχε ενημερώσει, ο κ. Τσίπρας συμπεριέλαβε αυτούς στα ψηφοδέλτιά του».

Μύλος και με την υπηρεσία αδάφθορων

Την ίδια ώρα «μύλος» γίνεται με το ζήτημα αλλαγής προϊσταμένου στο Εσωτερικών υποθέσεων που αποφάσισε αίφνης η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Σταυρόπουλος έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.

Χωρίς καθυστέρηση, σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά την απόφαση που ελήφθη.

Κατόπιν αυτών, αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ ανέβηκε το Πεντάγωνο και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα από τον οποίο ζήτησε να μην προχωρήσει σε αλλαγή του κ. Σταυρόπουλου. «Η ΝΔ απαιτεί να μην γίνει η αλλαγή του συγκεκριμένου αξιωματικού μεσούσης έρευνας που είναι σε εξέλιξη. Πρόκειται για έναν εξαίρετο, μάχιμο αξιωματικό» δήλωσαν εξερχόμενοι της συνάντησης. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι αύριο (σ.σ. Τετάρτη) στην Επιτροπή Θεσμών, «δεν θα συμφωνήσουμε με την πρόταση για το νέο πρόσωπο». Εφόσον συμβεί αυτό θα πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση καθώς παραδοσιακά ήταν ομόφωνη η απόφαση της Επιτροπής Θεσμών για τον προϊστάμενο των Εσωτερικών Υποθέσεων

Η απίστευτη δήλωση Τόσκα

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η απίστευτη δήλωση που έκανε ο Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά. « Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό θέμα και ενδιαφέρει τόσο πολύ, εν πάση περιπτώσει θα πω κι εγώ την άποψή μου αύριο στην Επιτροπή».

Κορυφαίος «νονός» της νύχτας: Θα του λιώσω το κεφάλι του Πανούση

Σύμφωνα με το Mega, στο άκρως απόρρητο πληροφοριακό υλικό της ΕΥΠ, υπάρχει και συνομιλία πολύ γνωστού νονού της νύχτας (αρχηγού εγκληματικών οργανώσεων, που έχει απασχολήσει τις αρχές και για σχέσεις του με την τρομοκρατία) ο οποίος φέρεται να αναφέρεται στο πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση: «Θα του λιώσω το κεφάλι» ακούγεται να λέει.

Ο Πάνος Λάμπρου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό:

Συνομιλία – σοκ μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πληροφορίες, ο κ. Πανούσης παρέδωσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απομαγνηματοφωνημένες συνομιλίες μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες φέρουν τον Πάνο Λάμπρου ως ένα από τα πρόσωπα που κατονόμασε ο Γιάννης Πανούσης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Πανούσης αποκάλυψε διαλόγους που είχαν γίνει μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε ένα απόσπασμα από τις συνομιλίες, που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, κατά το οποίο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στις φυλακές, δίνοντάς του υποσχέσεις!

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα

Μέλος των Πυρήνων: Τίποτα δεν κάνετε.

Στέλεχος του  ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς, υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας.

Μέλος των Πυρήνων: Καλά κάναμε τότε και του βάλαμε βόμβα.

Σε έναν άλλο διάλογο, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων λέει στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κοροϊδέψατε ρε! Τί ήταν αυτό που κάνατε; Ηταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε!».

Πηγή:  iefimerida.gr