Υπουργός Δικαιοσύνης: "H Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους"

Ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση και τα όσα κατέθεσε στην εισαγγελέα ακόμα και για επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, δεν λέει να κοπάσει. Σήμερα, και μετά τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, όσο και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λάμπρου παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν επαφές ακόμα και με τρομοκράτες στις φυλακές.

«Το να μιλούν με έναν κρατούμενο στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή του υπουργείου Δικαιοσύνης με κρατούμενο είναι θεμιτό», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο. «Και πάλι θα σας πω ότι δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά το να μιλούν στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης ή και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αστυνομικοί με οποιοδήποτε κρατούμενο, εγκληματία και λοιπά σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται αναγκαίο διότι μπορεί μια τέτοια συνομιλία, ένας τέτοιος διάλογος να οδηγήσει στην αποκατάσταση της νομιμότητας, στο να αποφθεχθούνε εγκλήματα που αλλιώς θα γίνονταν και έτσι ο διάλογος αυτός σε αναγκαίες περιπτώσεις γενικά είναι αναγκαίος», είπε ακόμα.

Στο ερώτημα αν μπορούν να μιλούν με τρομοκράτες, ο υπουργός είπε ότι αλισβερίσι με τρομοκράτες δεν επιτρέπεται αλλά αν από την συνομιλία μπορεί να σωθεί μια ζωή, τότε είναι θεμιτό. Στο ερώτημα αν οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία είναι πολιτικοί κρατούμενοι είπε: «ασφαλώς και όχι».