Τρεις ομογενείς για το χρίσμα της έδρας Wills στη Βικτώρια

Τα ονόματα τριών ομογενών συγκαταλέγονται ανάμεσα στον κατάλογο των ατόμων που εξετάζει το Εργατικό Κόμμα, προκειμένου να αποφασίσει ποιος τελικά θα θέσει υποψηφιότητα για να πάρει το χρίσμα της έδρας Wills στη Βικτώρια, από την οποία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι παραιτείται ο επί εικοσαετία βουλευτής, Κelvin Thomson.

Πρόκειται για τη δημοσιογράφο και πρώην εκφωνήτρια ειδήσεων του καναλιού της SBS Μαίρη Κωστακίδη, την επικεφαλής της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας και πρώην δημοσιογράφο, Ελένη Κάπαλου, γνωστές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας και τον νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Moreland, Λάμπρο Ταπεινό, τους οποίους, όπως έγινε γνωστό, πλησίασαν στελέχη του Κόμματος.

Οι δύο κυρίες της αυστραλιανής τηλεόρασης δήλωναν την Πέμπτη ότι δεν ενδιαφέρονται για τη θέση του βουλευτή, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ο κ. Ταπεινός να εισέλθει στο στίβο της ομοσπονδιακής πολιτικής σκηνής της χώρας.

Κάποια άλλα ονόματα που ακούστηκαν ως πιθανά να διεκδικήσουν το χρίσμα, είναι ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής, Mehmet Tillem, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Stephen Conroy, η επίσης δημοτική σύμβουλος Moreland, Meghan Hopper, αλλά και ο Peter Khalil, πρώην διευθυντής του Τμήματος Εταιρικών Σχέσεων του SBS.

Στην έδρα Wills της Βικτώριας -στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα προάστια Brunswick, Coburg, Pascoe Vale, Glenroy και Fawkner-, επικρατεί η δεξιά πτέρυγα του Κόμματος. Παρά το γεγονός ότι η έδρα αυτή θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πλέον ασφαλείς έδρες των Εργατικών, δημογραφικές αλλαγές στην περιοχή έχουν θορυβήσει την ηγεσία που βλέπει πλέον πιθανή την απώλειά της, λόγω της αυξανόμενης συν τω χρόνω δύναμης των Πρασίνων σ’ αυτή.

Στελέχη των φατριών του κόμματος, θεωρούν ότι η απειλή να χάσει το Εργατικό Κόμμα την έδρα είναι άμεση -ίσως και στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές- καθώς φοβούνται ότι αν ο Phil Cleary, αποφασίσει τελικά να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις επόμενες εκλογές και το Φιλελεύθερο Κόμμα κατανείμει ευνοϊκά προς αυτόν τις δεύτερες προτιμήσεις του, τότε η έδρα Wills θα περάσει στα χέρια του.

Μέχρι στιγμής, ο Phil Cleary – ο οποίος, να σημειωθεί, είχε και στο παρελθόν διατελέσει βουλευτής της περιοχής-, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν, τελικά, θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, ενώ όπως ακούγεται στους διαδρόμους της εξουσίας, το Φιλελεύθερο Κόμμα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει τις προτιμήσεις του στους Πράσινους θέτοντας το Εργατικό Κόμμα στην τρίτη θέση.

Εμμέσως πλην σαφώς, τη στάση αυτή του Φιλελεύθερου Κόμματος επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κόμματος στη Βικτώρια, Michael Kroger, ο οποίος είπε, ότι μόνο αν οι Πράσινοι κατεβάσουν ως υποψήφιο κάποιο «εξτρεμιστή συνδικαλιστή», το κόμμα θα δώσει τις δεύτερες προτιμήσεις του στο Εργατικό Κόμμα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο μόνος που έχει επιβεβαιώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την έδρα είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Yarra, κ. Joshua Funder, ο οποίος θα κατέβει ως ανεξάρτητος.

Πηγή: neoskosmos.com