Η Επιτροπή της Βουλής, ο συντονισμός δράσεως, και η ελληνική Γλώσσα.

 Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015,  Ώρα 16.00 θα συνεδριάσει στην Αίθουσα Γερουσίας  η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (sic) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Εισήγηση του προσκεκλημένου Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτη Φωτίου, με θέμα: «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Συντονισμός πολιτικών και δράσεων για τους Απόδημους του Ελληνισμού».

2.Επικύρωση του ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΡΑΣΕΩΝ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

3.«Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας». Πορεία υλοποίησης – ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο.

” Στο μεταξύ, ως άθλο του απερχόμενου ΔΣ της ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, εκτιμά η ΓΓΑΕ,  μια νέα πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας από το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου Καθηγητή Πανεπηστημίου του Μιλάνο Δημήτρη Φέσσα από τη Ρόδο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε με Ευρωπαϊκά Κονδύλια μέσω της Ιταλικής Πολιτείας και θα γίνει προσπάθεια διασύνδεσης και πιστοποίησης της με το Ελληνικό Κράτος μέσω του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές. Jannis Korinthios Skevos Sposini.

Μιχάλης Κόκκινος β'”